Ihaninta, mitä voi olla. Uusia värisävyjä vanhoihin tuttuihin lankoihin. Tästä mä Novitassa tykkään. Pari kertaa vuodessa - ja ainakin mulle juuri oikeaan aikaan - tulee uusia lankoja ja värejä. Näitä kahta uutuutta ei mitenkään voinut jättää neulomatta.
 
 
 
Päivänkakkarasukat
Lanka: Novita Nalle, Kukkaketo Päivänkakkara ja yksiväriset yhteensä 86 g
Puikot: 2,5 ja 2,75 mm
Koko n. 40-41
Silmukoita 56.
 
 
Aurinkoterapiaa, eikö vaan? Sukista meinasi ihan väkisin tulla vielä isommat, kun en malttanut aloittaa kärkikavennuksia. Lopulta mun pitikin sitten purkaa valmista sukkaa vähäsen ja päätellä se nurjalta 3 puikon päättelynä.
Päältä kuvattu sukka näyttää terän muodon. Istuu muuten jalkaan mainiosti.
 
 
 
 
Sateenkaarisukat
Lanka: Novita 7 veljestä, Raita Sateenkaari ja yksiväriset yht. 86 g
Puikot: 3 ja 3,25 mm
Koko ehkä n. 39-40
Silmukoita 48.
 
En huomannut, että sateenkaarilanka olisi ollut mitenkään huomattavasti ohuempaa kuin tavallinen seiskaveikka. Sellaisia kokemuksia on kuulemma ollut joillakin kanssaneulojilla. Neuloin sileän 3,25 -millisillä, kuten yleensäkin.
Tykkään käyttää raitalankoja yhdessä yksiväristen kanssa. Se on ulkonäkökysymys ja jämäkerien hyötykäyttöä. On tosi hauska kaivella seiskaveikkavarastoista mätsäävät sävyt. Mikä parasta, näin saa yhdestä raitalankakerästä neulottua ainakin kahdet sukat. Toiset onkin jo tekeillä.
 
Loppukevennys ;)
 
 
 
 
Juolahti mieleeni tässä päivänä eräänä, etten ole tainnut esitellä näitä pikkuaskartelujani ollenkaan. Tein tällaisia avaimenperiä viime talvena aika pinon ja osa onkin lähtenyt jo pieninä lahjoina tai paremminkin kylkiäisinä eteenpäin.
Kaksinkertaista neuletta (onteloneule), Lankana Tove. Onteloneule käy hyvin myös huovutettuihin patalappuihin, semmoinen mun pitääkin näyttää joku toinen kerta :).
 
 
Nyt vain netti kiinni ja imuroimaan, ennen kuin villakoirat valtaavat huushollini. Aurinkoista viikonloppua!