Kuopus tarvitsee kesäksi neuletakin, sillä hän kasvaa edellisistä ulos hurjaa vauhtia. Lankakaapin uumenista kaivoin siis ammoin hamstratut vihreät Samokset ja laitoin takin puikoille. Tätä oli kiva tehdä vanhan tutun ja hyväksitodetun ohjeen (omani) mukaan -  ihan hetkessä olin jo takin kainaloissa. Vartalokappale neuloutui melkein itsekseen. Ilahduin vallan mahdottomasti, kun huomasin, että 12 silmukan viuhkakuvio täsmäsi takin silmukkamääriin oikeastaan sellaisenaan.

 

Hihoja mietittiin pitkään. Tytär äänesti puolipitkien hihojen puolesta, mutta käytännöllisenä mammana päädyin kompromissiin. Tein siis pitkät hihat, mutta neuloin loppupuolen pitsineuleena. Tässäkin sain viuhkakuvion täsmäämään ihan noin vain! Vähän vielä kavensin loppua kohti ja tein ainaoikeaa reunoihin.
 
 

 

Ainoa "mokantapainen" tähän jakkuun tuli alkusenteillä. Kaula-aukon ainaoikea on vähän löysä. Oli tarkoitus tehdä alku 4 mm puikoilla ja jatkaa eteenpäin 4,5 -millisillä, mutta 4,5-milliset puikkoni olivatkin kiinni toisaalla. Niinpä jatkoin eteenpäin noilla nelosilla ja nyt tuo aloitusreuna on sitten vähän lerppu.
Katsotaan nyt, josko se käytössä tasaantuisi - kyllähän kesäjakku voi olla vähän avokaulaisempikin. Tai ehkä minä sitten virkkaan vähän tiivistystä siihen myöhemmin.

 

Vartalokappale veti Samosta jokseenkin tasan 5 kerää. Hihoihin meni yksi kumpaankin ja ihan vähän piti lainata resoreihin uudesta kerästä. Paino siis 350 g.
Tein kymmenen napinläpeä ja Silmu & Solmu auttoi ystävällisesti napituksessa.
 
x x

 

 

 

Samos-neuletakki Ravel it, koko 9 v. (n. 130-140 cm)
Novita Samos, vihreä 7 kerää = 350 g
Puikot 4 mm (3,5 mm)
Neulottu 11.-27.3.2012
Aloitus 88 s.
 
Oli kyllä superihanaa taas neuloa oikea kevätvaate!
Ohje Samostunikaan - RAVLINK ohjeeseen.
 
Linkit mokomat eivät suostuneet viimeksikään tottelemaaan ja muutenkin tämä blogini muistuttelee jostakin editorisäätämisestä. Palaan säätämään vähän paremmaksi, mutta nyt pitää kyllä häippästä ruokakauppaan. On kuulkaas aika autiota meidän jääkaapissa näin viikonlopun jäljiltä.
 

Vielä suuret kiitokset kaikille ihanille ihmisille kommenteista tuonne dominopeittojuttuseeni! On niin kiva "tavata" vanhoja blogikavereita ja tutustua uusinkiin, vaikka tämä oma bloggailuni kituukin hiukkasen henkitoreissaan. Pitäisi kyllä aktivoitua taas kiertelemään muidenkin blogeissa, siitä  kun tulee aina niin hyvälle tuulelle!

 

Hyvää hiljaista viikkoa kaikille! Neulomisiin :).