Ohje: aloitus Rainbow Dress (Ravlink), loppu omasta päästä ja matkan varrella sovellettuna
Lanka: Novita Puro Batik 190 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 7 v.
al. 25.1.
Kääk, ufo!
 
 
Koska kuvat on otettu ja ladattu ja tässä näyttäisi olevan aikaa jaaritteluun, tulee tässä vielä se pakollinen jorinaosuus:
Muistan vielä, kun näin tätä lankaa ekan kerran Silmussa & Solmussa. Mun oli ihan pakko ostaa just tätä ihanaa punakirjavaa 2 kerällistä ja taisin laittaa langan puikoillekin saman tien. Ravelryn mukaan oon aloittanut neuleen 25.1. ja silloinhan mulla taisi olla niitä Babybornin mekkoja tekeillä. Siksi kai tähänkin työhön valikoitui sama kiva malli, Rainbow Dress.
 
Jotenkin sitten neule pääsi unohtumaan, mitähän lie muuta touhusin siihen aikaan. Osasyynsä taisi olla silläkin, etten oikein kunnolla tiennyt, mitä tästä oikeastaan halusin. Mekon, topin vaiko tunikan? Batiikki upposi vähitellen käsityökorissa yhä syvemmälle ja katosi lopulta sen pohjalle kokonaan piiloon.
 
Sieltä se sitten pomppasi esille joku aika sitten ja koska tässä nyt yritetään ufofufoilemalla saada keskeneräiset työt kuriin, palautin Batikin kipin kapin puikoille.
Tässä nyt näkyy tuo tunikan muoto parhaiten:
 
 
Kesätoppiin olisi riittänyt suunnilleen yksi kerä. Mutta kun en keksinyt, mitä tekisin sillä toisella kerällä yksinään, päätin jatkaa neulomista "toistaiseksi". Kun keränvaihto tuli ajankohtaiseksi, totesin, ettei mene raidat ihan kohdilleen. Tein siis suosiolla kunnon rajakohdan. Neuloin kerroksen nurjaa ja lisäsin sen jälkeen joka toiseen silmukkaan yhden silmukan. Tykkäsin, että tunikaan sopii paremmin tuolainen reilu levennys ja se, että raidat muuttuvat saman tien kapeammiksi.
 
Helma on neulottu sileää tunikamittaan. Reunaan tein vielä muutaman kerroksen ainaoikeaa ja lopulta päättelin silmukat pois.
 
 
 
Langassa oli solmuja ja niiden kanssa piti kyllä vähän luovia. Neuloin helmaakin jo pokkana 10 senttiä eteenpäin ja aattelin, ettei pieni epäraita mua haittaa. Mutta alkoi se haitata ja lopulta purin helman siihen solmukohtaan. Tässä langassa on onneksi aika helppo hakea oikea raidan kohta - ainakin sitten kun on jo neulonut muutaman raidallisen.
Tässä vielä kuva siitä rumasta keränvaihdosta ennen purkua:
 
 
Jotenkin minusta näyttää siltä, kuin tuo alemman (=jälkimmäisen kerän) langan vaalea raita olis kirkkaamman vaalea kuin ylemmässä. Vai onko siinä vähemmän noita pilkuja? Voi olla, että vaikutelma johtuu raitojen kapeudestakin, eikä se paljonkaan erotu valmiista työstä. Ei ainakaan niin paljon, että se mua haittaisi.
 
Niin että kaikessa lyhykäisyydessään, tässä mun tän vuoden eka ufotyöni, meidän eskarineidille kesätunika.
 
 
Tätä lankaa olis toki voinut neuloa paksummillakin puikoilla, tuli aika tiivistä neulosta nääs. Mutta kai se kesällä käytössä vähäsen venähtää.... :D.
Napeista kehitetään etumukseen joku koriste, jahka ehditään.
 
* * *
 
Lisää kesäneuleita on tulossa. Neulonkin tässä kahta työtä vuorotellen, että säilyy mielenkiinto :). Toisella töistä on deadline ja laskeskelin, että sitä pitäisi neuloa n. 3 senttiä päivässä. Lähipäivinä sitten selviää, riittääkö lanka, ja jos ei, niin mitähän sitten keksitään.
 
Nyt meen lepuuttamaan hermojani hösselipäivän päätteeksi tonne sohvannurkkaan. 2 senttiä tämän päivän tinkiä jäljellä! Moi!
 
 

edit: kaivoin näkösälle pari kuvaa lisää..