Viikonlopun purkutalkoista jäi sentäs jotain jäljellekin.

Lauantai-iltana valmistui pikkuruinen pitsiliina ja tänään sain valmiiksi isomman, hartiahuiviksi.

587608.jpg

Ohje Moda 3/ 2007, malli 8. Tätä minä jo viime kesänä katselin sillä silmällä, mutta sopivaa lankaa en vaan keksinyt millään.

Lankana on nyt sitten viime viikolla alelaatikossa saapunut Novitan Sofia - aika huonosti marinoitua lankaa siis tällä kertaa ;). Ikinä ennen en ollut tätä lankaa missään nähnytkään ja oli kyllä aika erilaista kuin nettikuvan perusteella uumoilin. Puserolangaksi minä sitä ensin suunnittelin, mutta huiviksi hän nyt päätyi. Lankaa on vielä sinisenä.

Huivin koko määräytyi ihan sen mukaan, että 1 kerästä tuli 6 rinkulaa 6 mm koukulla ja mulla oli lankaa 5 kerää. Kaiken kaikkiaan tein siis 28 rinkulaa ja rivejä kertyi 7. Lankaa jäi aina pieni nöttönen kustakin kerästä, mutta niillä ei juuri mitään tee. Tallessa ovat siltä varalta, jos huvittaa joskus lisätä hapsuja tuonne reunoihin. Enpäs muistanut mitata huivin kokoa, mutta siitä tuli kyllä juuri sopiva hartioille heitettäväksi. Tästä huivista tulee varmaan pitkään lätkän MM-kisat mieleen, siinä puolella korvalla tuli samalla viikonlopun matseja seurattua. (- 240 g)

587610.jpg

 

Pikku pitsiliinan lankana on se Lidlin hopeavalkoinen "Kung-joku". Koukku 1,75 mm, liinan halkaisija yllättäen 29 cm. Näytti niin mitättömän pieneltä mytyltä virkatessa, mutta tuossa pingotettuna on jo vähän enemmän liinan näköinen. Yllättävän pehmeää, siis jotenkin löteröä oli tuo Lidlin lanka virkkauslangaksi. Mihinhän sen lopun 385 grammaa saisi kulumaan?!

Ohjeen bongasin Kauneimmat joulun käsityöt 2005 -lehdestä, malli 11.

Virkkaaminen käy ainakin mulla pahasti enemmän niskan kimppuun kuin neulominen, joten nyt täytyy varmaan vaihteeksi vähän neuloa jotain. *Raapii päätä.*