70969.jpg       Tässä nyt tämä FuFo-nappi, nappaa mukaan!

 

Bloginapin lisääminen omaan blogiin  tapahtuu kuten tavallisen kuvankin siirtäminen.

Kuvaesimerkkinä oma omituinen bloginappini :   40137.jpg

  • Klikkaa hiirellä (oikeanpuoleinen nappi) haluamasi kuvan päällä ja tallenna se omaan kuvakansioosi. Voit nimetä sen vaikkapa Fufonapiksi tms.

 

  • Vuodatuksen blogissa mene-> bloginhallintaan -> avaa kuvagalleria ja lataa kuva galleriaasi. (Ehkä kannattaa luoda oma kuvakansio napeille, jos niitä tykkää keräillä enemmänkin.)

 

  • Lisää nappi  johonkin aiemmin luomaasi laatikkoon, tai luo uusi laatikko napeille. Sinne Laatikkoon siirrät kuvan aivan kuten lisäät blogiin kuvia käsitöistäsi "kuvalinkki"-nappulalla. Tämän kirjoitusruudun keskiyläoikealla on pieni puun kuva, jota napsautat. Sen jälkeen klikkaat haluamaasi kuvaa ja se siirtyy hluamaasi laatikkoon.

Napin linkittäminen:

Aktivoi kuva eli klikkaa hiiren vasemmalla napilla kuvan päällä. Kuvan kulmiin ilmestyy pienet ruudut,  jolloin napsauta  ruudun yläreunan "luo linkki"-nappia (maapallon näköinen pikkukuva).

Lisää avautuvan pikkuruudun riville haluamasi linkki, eli tässä tapauksessa esimerkiksi osoite http://helminalle.vuodatus.net/ 

 

Tarkista, että osoite on pisteelleen ja kauttaviivalleen oikein, muuten linkki ei toimi!

Linkin lisäämisen jälkeen siirrä kursori kuvan ulkopuolelle ja klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella. 

Lopuksi tallenna.

------------------------------------------------------

Näinhän toimit myös kun lisäät linkityksiä omaan tekstiisi.

Tämä on siis täysin epänörtin tee-se-itse ohje, enkä sitten ota mitään vastuuta tietokoneen jumiutumisesta tahi aivojen solmuuntumisesta tai muista sivuoireista :D.

Olisi kiva nähdä kommentti, jos saat apua tästä ohjeesta. Jos et ymmärrä jotain kohtaa, kysy, niin yritän auttaa.