Sain pienenä tyttönä tädiltäni joululahjaksi ompelutarvikepakkauksen. Oranssiin peltilaatikkoon mahtui kaikenlaista tarpeellista. En minä enää edes tarkalleen muista, mitä laatikossa oli, mutta ainakin neuloja, mittanauha, ompelulankaa, pienet sakset ja tietysti neulatyyny.

539853.jpg

Neulatyyny on virkattu villalangasta ja koska se on suht pieni, siitä tulee neulat, etenkin silmäneulat helposti läpi. Muutama vuosi sitten ostin Tiimarista toisen neulatyynyn, johon mahtuu nyt isommatkin neulavarastot.

Pienenä lajittelin aina neuloja värijärjestykseen virkkuurivin mukaisesti ja lapset touhuaa ihan samaa tuon kiinalaistyynyn kanssa. On  muuten ollut erittäin suosittua puuhaa olla neulatyttönä tai -poikana mun ommellessani.

539852.jpg

Keittiössä on aina käden ulottuvilla tämä unkarintuliainen (joka jo eileisessä postauksessa olikin). Käytännössä enimmät silmäneulat, hakaneulat ja parsinneulat asustelee tässä ja ovat helposti saatavilla. Tämä on siitäkin kätevä, että kanavaneulat ja isommatkin parsinneulat saa pujotettua tuonne kirjontalankojen sisälle tai alle. (Nyt just tuli mieleen, että mulla on varmaan toinekin tällainen jossain. Sellainen aamutohvelin muotoinen. Pitääkin etsiä se jostain.)

Neulatyynyesittelyhän on alun perin  Villapallon idea.

537591.jpg

 

Moda tuli tänään ja ihan pikaisesti sen jo selasin läpi. Nyt kyllä odotan innolla illansuuta, että pääsen oikein kunnolla pohdiskelemaan seuraavia kevätneuleita. Monenlaista kivaa siellä kyllä näytti olevan. Tällä hetkellä kotimaisista käsityölehdistä Modan ohjeita tulee eniten käytettyä, joten sen tilaus varmaan  jatkuu edelleen.

 

(Tää oli nyt sitten versio II. Eka naputteluversio katosi jälleen taivaan tuuliin, kun en muistanut heti aluksi tallentaa sitä. Murr.)