No nyt ne on valmiit!

Oravalapaset ruottalaisittain

eli Squirrelly Swedish Mittens (ohje, pdf)
Lanka: SandnesGarn Sisu; l.valk, t.ruskea ja sininen
Langankulutus yht. 80  g
Puikot: 2,5 mm bambut
 
Tuumauksia..
Hyvä ja helppo ohje, tykkäsin kovasti. (En tosiaankaan jaksa lukea lapasohjeita, jos niitä riittää enemmän kuin 2 tulostussivua :D.)
Muuntelumahdollisuuksia erilaisilla värivaihtoehdoilla olis vaikka miten.
Neulominen vain oli tylsää, koska värit oli valinnut itselleen esikoinen, joka saikin lopulta ne (klik) ruskeat pienemmät lapaset. 
Tässä oli siis työ, jossa oli toisen valitsemat värit eikä välitöntä käyttäjäkohdetta enää ollut.
Työhän jäi välillä keskenkin, kun ne ruskeat kiilasivat edelle. Ruskeiden lapasten jälkeen purin näistä ensin muutaman tähtirivin, koska halusin sentään vaihtaa vähän väriä ja sain epäsiistin peukunkohdan samalla pois. Blääh oli suuri näiden aikana, mutta enpäs antanut periksi.
 
Osoittautuvat varmaan ihan kivoiksi tumpuiksi, jahka pääsen tästä kyllästymisestä yli :). Oravia ja tähtiä piisasi.
Sisu on kyllä kivaa lankaa neuloa! 2,25-milliset puikot olis varmaan vielä paremmankokoiset, mutta kas, sitä kokoa ei löydy mun puikkovarastostani.
 
Lapasista tuli melko suuret. Jätin vieläpä välistä pois kaksi tähtiriviä, ettei näistä tullut enää pidemmät. Nyt ovat hyvänkokoiset päällilapaset.
 
Jotenkin tuo kirjoneule kyllä vielä hakee itseään. Olen mä sentään tehnyt paljonkin kirjoneuleita, mutta näköjään se käsialan hakeminen pitkän tauon jälkeen on aikamoista säätämistä. Omaan käyttöön siis lapaset jäävät, vaikka onhan noita jälkikasvukin itselleen hinkunut.
Silmukoiden yhdistämistä tuli myös harjoiteltua sekä lapasten päissä että peukuissa - ja kyllähän se kolmannella ja neljännellä kerralla jo alkoi sujuakin....
Nyt on huojentunut olo; (ikuisuus)lapaset on valmiit, kevätyllätyshuivi etenee  aikataulussa, harmaa liivi yltää kainaloihin ja vihdoin voin tarttua pitkään houkutelleeseen vähän isompaan neuleeseen.
Sitä paitsi lauantaina on taas Lankaliiga. Jahuu! Mulla onkin jo pahanlaatuinen neuleterapian tarvis.
Muuten Silmukatti, toinks mä sulle väärän huiviohjeen viimeks? Nolostunut Jos, niin meen nurkkaan häpeämään nolona. Otan vaan puikot ja kutimen mukaan.
Pst. huomio vielä blogista. Monet kerrat yritin aiemmin säätää tuota blogin otsikkoa ja nyt se yhtäkkiä toimii kuten pitää. Taustavärikin pysyy näköjään sovittuna ja linkin alleviivauskin on palannut. Kummallisia nämä blogiviritykset :).