(Tämä postaus sisältää kuvia)
 
Kun en kerran minäkään enää näy tietävän, mitä noista tekeleistä tulee, niin taisi olla vähän epäreilua muiltakaan sitä kysellä.
 
Suunnitelma ja lähtötilanne arvailun alkaessa oli kuitenkin tämä:
108126.jpg
Vasen lanka Samos, turkoosikirjava; tulossa hihatin Jepyn ohjeella (tai ainakin suunnilleen).
Keskimmäinen lanka Novitan aikavanhaa Alpakkaa, huivi salomoninsolmuista;  muutetaan hihattimeksi tai huivittimeksi.
Oikeanpuoleinen lanka, itsevärjätty Novitan Wool; virkataan salomoninsolmuhuiviksi/hihattimeksi/jakuksi????
 
Mutta entäpä tämänhetkinen tilanne?
 
Samos ei onnaa, siitä tuli toisaalla liian tiukka ja toisaalla liian löysä. Jos löytyy hihattimeen sopiva ihminen jostain lähimailta, niin sitten teen sen loppuun, nyt näyttää uhkaavasti ufolta, kun se ei vaan toimi. Toisin sanoen kohta puran ja käytän langat johonkin muuhun. Saa nyt näkee. Malli on siis ihan ookoo, mutta ei sovi kuitenkaan mulle, kun tein ehkä aavistuksen liian kapean.
 
Alpakkahuivitin on valmis. Huraa! 110527.jpg
 
Virkkasin siis ensiksi noin 34 x 81 cm kokoisen suorakulmion (=yhden kerällisen) salomonin solmuilla. Kun ei semmoiselle huiville oikein tuntunut olevan käyttöä (virkkasinhan sen ihan pelkästä virkkaamisen ilosta), taitoin sen pituussuunnassa kaksinkerroin ja sitten virkkasin molemmista päistä n.  15 cm matkalta kiinni hihoiksi. Testailin tätä hakaneulojen avulla jo viime viikolla ja koska hihatin tuntui mukavalta ja lämmittävältä, toteutin sen nyt lopulta. Melkein viikko siis meni asiaa kypsytellessä, ennen kuin sain ne parikytsenttiä virkattua. Hmpf.  Ainoa ongelma, joka tuossa kuvanottohetkelläkin ilmeni on se, että hihattimesta ei oikein itse tiedä, kuinka vinossa se mahtaa tuolta selästä olla. Ehkä virkkaan hihoja aavistuksen lisää kiinni, jos se tuntuu pahasti lerputtavan.
 
Alpakka-lanka oli arvauskisan vaikein, sitä ei kukaan tunnistanut. Itse asiassa sen olisi kyllä löytänyt tuolta valmistuneista töistä,  sepä juuri on se viimeviikkoinen TosiRakastajan (= Salomoninsolmujen toinen nimitys) solmu_huivi, joka nyt muuntautui hihattimeksi.
 
Ja vielä kuva edestä:
110529.jpg
 
Wool on vaiheessa. Älkää kysykö, missä.
 
 
Koska suunnitelman(kaan) mukaisia täysosumia ei tullut arpajaisten yhteydessä yhtään, päätin, että pääpalkinnon lisäksi arvon toisen pienemmän palkinnon, edelleen kaikkien osallistujien kesken. Viimeisenä osallistujana mukaan pääsi Juuli. Kaikkiaan 50 osallistujaa ensimmäisen kommenttinsa edellyttämässä järjestyksessä sai kukin oman arpalippunsa. Hieman iltahämärissä olosuhteissa suoritettiin sitten eeerittäin epävirallinen arvonta, jonka
Voittaja on numero 5, Eusu! Klap-klap!!!!!
 
Sekä pikapikkupalkinto menee numerolle 30, joka laskujeni mukaan on AnnaK!
 
Lämpimät onnittelut voittajille blogin henkilökunnan puolesta ja seuraavaksi voittekin laittaa yläreunassa näkyvään sähkisosoitteeseen tietoja, mihin paketit saa lähettää, niin yritän saada ne tämän viikon aikana postiin.
Eusulle ilmoitinkin voitosta jo blogiin, mutta AnnaK:lta ei ole mitään yhteystietoja, enkä nyt ainakaan äkkiseltään keksi, ken olisi kyseessä.
 
Kiitos vielä kaikille mielenkiinnostanne vaatimatonta blogiamme kohtaan sekä ilahduttavan runsaasta osallistumisestanne arvontaan :).
 
 
 
Mutta mitä ihmettä nyt oikein alkaisin tekemään. Pää on ihan tyhjä!
Tosin tuo heikonpuoleinen valmistumisprosentti edellämainituissa töissä sai meikäläisen hankkimaan lohdutusta - mistäpäs sitä neuloja nyt hakisikaan..
 
a) uusista lankaostoksista
b) vanhojen lankojen uusiokäytöstä (= värjäilykokeiluista)
c) muusta, mistä
 
Tai no ehkä ei sittenkään laiteta heti uutta arvauskisaa :).
 
Vinkki, tiiraa tarkasti toiseksi ylintä kuvaa :).