Sanokaa nyt hyvät ihmiset, mitä mieltä olette tiskiräteistä? Siis semmoisista neulotuista taikka virkatuista tiskiräteistä.

Tunnustan olevani kohtuullisen vihreä, vähintäänkin vaaleanvihertävä luonteeltani. Tykkään siis kovasti kaikenlaisesta ekoloogisesta ja kierrättämiseen viittaavasta. Vanhat lakanat ja muut loppuunkäytetyt vaatteet, jotka eivät kirpparille kelpaa, päätyvät meillä siivousräteiksi ja jämälangat tilkkupeitoiksi jne.. Kauppalistoiksi leikkaan vanhat tyhjät pahviputelit ja mainoskirjekuoret käytetään lapsukaisten piirustuspaperina vielä toistamiseen...

Nyt sitten yritän päättää, onko outoa vai ei, jos ryhdyn vielä virkkaamaan ja neulomaan puuvillalangan jämistä tiskirättejä, pölyrättejä sun muita kodinhuiskimiseen tarkoitettuja liinanriepuja. Olen itse vähän kahden vaiheilla, tavallaan kiinnostaa tämä vihreä puoli, ja toisaalta sitten tuntuu vähän hassulta tehdä itse niitä luutuja.

Nyt kysynkin ystävällisiltä lukijoiltani, onko tämä tiskirätti kovinkin yleisesti käytössä taikovaiko enkö minä ole oikein seurannut aikaani? Käyttääkö joku käsinneulottuja tiskirättejä? Onko tiskirättivallankumous alkanut jo jossain päin maapalloa ja me vasta heräämme tähän mukaan? Sinä, joka käytät käsintehtyä tiskirättiä, mitäs tykkäät? Miltäs sitten kuulostaisi tiskirätti tuliaisena - saati joululahjana?? Pannulappuja kun jo olen joka joka toiseen tuttavahuusholliin virkannut, niin olisikos tämä nyt toivottavaa vaihtelua vai enemmänkin hupsua tai peräti järjetöntä?

Olen minä yrittänyt lueskella (lähinnä amerikkalaisia) juttuja aiheesta, mutta ihan perille en ole päässyt tästä tiskirättihommasta. Eikö muualla myydä tiskiharjoja, antibakteerisia siivousliinasia vai eikö muut vaan pidä semmoisia kaupastaostettuja tarpeellisina? Onko meillä liikaa puita ja paperia, että on varaa tuhlata  talouspaperia joka paikassa??  Huomasin kesällä unkarilaisvieraiden(kin) käyttävän nimen omaan rättiä tiskaamiseen, kun itse yleensä tiskaan harjalla. Kulttuurivallankumous tiskialtaassako?

1087290.jpg

Hupsua tai ei ja kuten jo kuvasta arvaattekin, niin yhden tiskirätin minä jo neuloin ja on tämä minusta vähintäänkin aika söde. Otin langaksi keränlopun Novitan Suvia, jota yritin toissakesänä vähän värjätä. Aika haaleaksi tuo jäi, mutta vivahtaa kuitenkin vaaleanpunaiseen.

Mikäs täällä sitten on huushollia puunatessa, kun on hianot amerikaksi neulotut ranteenlämmittimet ja oikea käsindisainattu pölyriepukin :D. (Enkä mä nyt naura kenenkään muun tiskiräteille, yritän vaan päättää, mitä mieltä itse asiasta olen.)

Tiskirättiohjeita taatusti löytyy joka lähtöön, tässäpä vaikka muutama. Mahtaakohan mun skeptisyyteni jotenkin liittyä siihen, että ensimmäisen tekemäni tiskirätin tein kuten vaakatilkut, lisättynä tuommoisella reikärivillä ja tuolla ohjeissa sen nimi näyttääkin olevan "Idiot's" Dishcloth  :D!?