Reilut neljä vuotta sitten aloitin neuleblogin täällä Vuodatuksessa, kun alkoivat Olympiakisat. Osallistuin silloin ensimmäistä kertaa Neuleolympialaisiin, mukana keikkui myös Junioritiimi. Muistona kisoista Hra Neljäsluokkalainen on ahkerasti käyttänyt siskolleen neulomaani olympianeuletta (klik) :).
 
Junioritiiminkin neulomukset ja virkkuu ovat yhä käytössä; pikkusisko peri isosiskon virkkaaman huivin, auton avain kiikkuu edelleen suomenvärisessä avaimenperässä ja olympiarannekekin on yhä kuosissa :).
 
Tämänvuotinen olympiatyöni on nyt ihan mukavassa myötätuulessa, kunhan vaan malttaisin neuloa sitä. Minähän olen harrastanut syrjähyppelyä vähän sinne sun tänne, tosin se oli tiedossa jo ennen kisoja. Sivulajeina on näiden kisojen aikana syntynyt kaikenlaista pientä, mutta eipä näitä lasketa oikeiksi kisaneuleiksi, kun eivät ole virallisia olympialajeja ;).
 
 
 
Virkkasin vaikkapa ilokseni pieniä neulatyynysiä.
Ohje: Nålepuder täältä ja Ravlink tässä.
Lankana Coats Lyric, koukku 3 mm.
 
Malli on minusta ihanan söpö ja taas löytyi käyttöä pienille lankanyssäköille.
Toisesta tyynystä puuttuu vielä muotoilu ja nappi iin päälle. Oli vain niin houkutteleva paiste ulkona, etten malttanut olla jo kuvaamatta.
Yhteen tyynyyn menee vähän reilu 10 g lankaa, luulisin. Täytyis muistaa punnita.
 
 
 
 
Pääsiäseksi ajattelin neuloa vähän lisää neulemunia.
Ohje on Dropsin sivuilta. Toissa vuonna tein jo muutaman munasen, joista ainakin osa meni tuliaisiksi.
Ohje löytyy kyllä suomeksikin, mutta taidan olla laiska, etten jaksa kaivaa sitä esille. Asian ydin selviää kyllä vancouveriksikin :). Josko näihin saisi sukkalanganloppuja hupenemaan vielä vähäsen.
 
Ohje: Drops (Ravelry)
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo/Kielo
Puikot: 3 mm
 
 
Sitten taas siirrytään päälajin kimppuun.
 
 
Villatakin vartalo on vähän yli puolen välin. Seuraavaksi pitää neuloa hihat, jotta saan niistä tarpeeksi pitkät. Lopuksi neulon sitten vartalon niin pitkäksi kuin lankaa piisaa.
Kiva neule, mutta niin pehmoista lankaa, että pakkasenkuivat kädet raapii vähän neuleen pintaa.  Mutta ei tässä nyt ehdi käsiä voitelemaan, kun sittenhän ei taas voi neuloa. 
 
 
Aurinkoa neulojain elämään ja hus pois ulkoilemaan kaikki kynnelle kykenevät!
 
 

edit....linkkejä ja tkstvrh..