2296192211_aed55fdbe7.jpg

Sopivaiset jämälangat loppuivat, joten on aika punnita ja todeta yksi jämälankaprojekti valmiiksi. Juuri äsken napsautin viimeisen langanpätkän poikki ja mittasin valmiin työn.
 
Ajattelin alun perinkin, että virkkaan tätä siksakkia niin pitkään kuin lankoja ja huvitusta riittää ja jätän sitten syntyneen "tilkun"  vaikka ensi vuoden hamsterointia odottamaan.
Alkuun peitto edistyi vikkelästi, mutta kasvaessaan alkoi kyllä olla jo hieman hankala työ ja samalla hiukkasen kyllästyttäväkin. Ilmankos välitöiksi alkoi hivuttautua pieniä hamosia ynnä muita kevyempiä tekeleksiä :).
 
 
2296192755_f265404d5a.jpg
 
Nyt tämä on sopivan kokoinen torkkupeitoksi. Pikkuneidin huoneessa on tälle kuulemma jo paikkakin.
Toisaalta päihin on helppo virkata lisää pituutta, jos vaikka vaaleanpunasävyisiä jämälankoja alkaa taas joskus pyöriä nurkissa. Jos..? :)
 
Tämä on siis sekä hamsterivalmis torkkupeitto, että peittotilkku, joka mahdollisesti pitkistyy vielä joskus tulevaisuudessa.
Reunuksia varten pitää joka tapauksessa ostaa ihan omat keränsä, sillä luonnonvalkoinen seiskaveikka loppui ajat sitten. Joku oli kai mennyt ja värjännyt joutilaat veikat??
 
89012.jpg
 
Mallina on tuosta Virkkaajan käsikirjasta napattu ja muualtakin tuttu siksakki eli Chevron (-ko se nyt oli?) -virkkausmalli, josta tykkään kovasti. Jäinpä vähän koukkuun (siihenkin....).
 
 
Käytin työhön kaikkia mahdollisia huushollista löytyneitä villasekoitteisia langanpätkiä vaaleanpunaisen, pinkin, valkoisen ja lilan sävyissä. Kuten yleensä jämälankatöihin, tähänkin piti kyllä ottaa avuksi isompiakin keriä, mutta menivätpä nekin hyvään tarkoitukseen.
Strategiset mitat ovat 66 x 127 cm.
Virkkasin 3½ millisellä koukulla ja tilkku/peitto painaa 730 grammaa.
 
Kaksi kiloa meni rikki langankulutuksessa, joten hamsteritavoite ylittyi nyt jo tuplasti. (2085g )
Jokunen työ on  kyllä aloitettuna, mutta koska en nyt enää millään malta keskittyä yhteenkään kerrallaan, ei grammoja taida enää kovin paljoa olla luvassa.
 
2296989380_b333275c6e_m.jpg
 
Kuvat otin muuten jo pari iltaa sitten, sillä arvasin, että iltapuuhiksi se päättely kuitenkin menee ja sitten ei enää jaksa mitään kuvata. Muutenkin kuvaaminen tuntuu nykyään kauhean työläältä ja jos en sitä heti tee, niin näyttää tuo vallan jäävän. Edelleen *noloa* on kuvaamatta tammikuussa valmistunut villatakkikin. Mutta kun uudet työt on nyt paljon kiinnostavampia ja uusia ideoita (ja kyllä, myös JO aloitettuja töitä maaliskuun varalle) putkahtelee ihan yhtenään. Kuka niitä vanhoja jaksaa enää ihmetellä...?
 
 
Mutta hauskaa tämä hamsterointi on taas ollut ja erityisen tyytyväinen olen Samostunikoihin, joita en ehkä olisi saanut ilman hamsteritempausta ollenkaan aikaan?!
 
1249608.jpg      1211457.jpg
 
2296988876_a076d22758.jpg