Kertomus siitä, miten ensin valitaan ohje ja sitten fiksataan siitä kaikkea mahdollista.

209534.jpg

(Lanka; Lanett 2-kert. Puikot; 3,75-4)

Aloin tehdä kauluria tämän ohjeen mukaan. Ensin vaihdoin langan. En vaan jotenkin luota alpacan kutittamattomuuteen, etenkään kaulassa, joten lankana on nyt Lanett. Värivalintaan en ole ihan tyytyväinen, mutta olosuhteiden pakosta valittiin tuo vaaleankeltainen, koska sitä ainoastaan oli 2 kerää kotosalla.

Sitten vaihdoin puikot. Otin käyttöön 3½ bambusukkapuikot, joista tosin vain yksi mahtuu puikkomittarin 3½-reiästä. Omistan siis ilmiselvästi trendikkäät välikoon bambut! (No kyllähän ne käytössä siitä ohenee, mutta kiva kuitenkin tietää, miksi ne on aina tuntuneet vähän haloilta mun käsissä.)

Vaihdoin tietysti myös koon, pikkulapsen mittaiseksi, että saataisiin kuopukselle kauluri. Lopetin  lisäykset vähän ohjetta aiemmin, koska kaulurista olisi muutoin tullut liian suuri. 

Nyt vaan en millään keksi, mitä ihmeen lankaa irkkaan eikun virkkaan tuohon reunaan. Mikään Woolin tai Lanetin tai Bambinon väri ei kerta kaikkiaan puhu mulle nyt. Katsotaan nyt, kyllähän tää kaipaa jotain jippoa pisteeksi iin päälle.

Muuten tykästyin kyllä tuohon ideaan kaulurista. Onhan se kivannäköinen ja tosi käytännöllinen vaatekappale talven tuiskuissa. Nättikin, tosin aika naisellinen, joten pojille ehkä pitää kehitellä joku oma malli?!

Tänään aloitin toisen kaulurin, vähän eri mallilla ja langalla ja puikoilla... Ja sitten pitäisi selvittää se poikittain neulotun kaulurin sielunelämä.

Edit; Famun kuvagalleriassa on nyt kuva kaulurista, sivua kun plarailee alaspäin.

 

 186771.jpg Haastekeräyspipot ovat valmiina. Famun kanssa sovittiin, että lähetetään yhteinen postitus, joten pipot pääsevät Famun villasukkien, huivi(e)n? kera piakkoin postimatkalle. Kiitos vaan Tekele-Tuunaukselle hienosta talkoo-hyväntekeväisyysideasta.

Seuraavaksi on tarkoitus tehdä jotakin tänne: 203813.jpg Uhoavan gnun blogissa luin maininnan, että keräys kaipaa villasukkia lämmittämään kaikenkokoisia jalkoja venäläisissä vankiloissa. Monesti lapsetkin asuvat vankilassa vanhempiensa kanssa.  Luulenkin, että laitan muutamat lasten sukat (& lapaset) sinne pakettiin. Onhan nyt sukkakuukin.

 

 194732.jpg on hieman hitaasti käynnistynyt täälläpäin, mutta nyt olisi hyvä syy laittaa vähän vauhtia sukkapajaan. Johan kelikin tuntuu siltä, että ohuet sukkalangat saa väistyä oikein paksujen ja tosilämmittävien tieltä.

* Editoin tästä sen sukkalankakyselyn eri postaukseen. *

(Niin ja kiitos kaikille kommenteista & kehuista tuolla edellisissä!  Eikä kande kadehtia, eihän tää mikään kisa ole :D.)