Muistatteko vielä Olympiakisat? Niistä on jo yli viikko aikaa, mutta täällä olisi vielä yksi raportti.
Olympianeuleeni valmistui lopulta jopa ajoissa, vaikka välillä näyttikin vähän epävarmalta. Kaiken lisäksi työ onnistui tosi hyvin. Kuopuksen villatakin lanka on ihanaa, väristä tykkään tosi paljon ja muutenkin siitä tuli just sellainen peruskäyttövillatakki, jota kaipasinkin.
 
 
Malli: Seamless Yoked Baby Sweater by Carole Barenys (ravlink)
Lanka: Austermann Bambou Soft, lähes 7 kerää (330 g)
Puikot: 4 ja 4,5 mm
Neulomisaika 15. -28.2. 2010
 
Napit ostin viime viikolla Silmu&Solmusta ja jopa ompelin ne saman tien paikoilleen. Takki on ollut nyt päivittäin käytössä ja on oikein mieluinen.
Se on pehmeä ja se on reilu, muttei kuitenkaan liian suuri. Kapoinen malli sopii hoikalle tyttöselle oikein hyvin ja on käyttömukava, kun ei mene tönköksi haalarin alla. Siksi juuri neuloin takin helmaankin muutaman sentin resoria.
 
Tästä suorituksesta sai tietysti myös olympiamitalin. Öhöm.
 
 
 
 
Villatakin ohje on alun perin vauvalle. Sovelsin ohjetta jokseenkin suoraan isomman lapsen villatakiksi vaihtamalla puikot ja langat paksummiksi.
Malli on hyvä, hihoista tulee mukavan kapeat. Vartalo-osan kanssa voi vähän tarkkailla tilannetta eikä ehkä kannata tehdä kaikkia lisäyksiä, jos/kun tykkää solakammasta mallista.
Olihan mulla jo treenausta tästä takana. Tein tämän saman takin jo viime kesänä Jasmin-langasta. Nyt vielä vähän suurensin entisestään, jotta takki mahtuisi vielä ensi talvenakin. (Hihoissa 46 s., muistiin.)
 
Nyt on aikaa kulunut jo sen verran, että alun hankaluudet ovat oikeastaan jo unohtuneet. Hämärästi vielä muistan, että puikot olivat muualla kiinni ja ne piti ensin vapauttaa. Silmukat loin ainakin kahteen kertaan, kun mokailin. Olisko vielä ollut ylilatautumista ilmassa, kun heti ekana vaiko tokana iltana sain vielä purkaa puolet neulotusta. Siinä vaiheessa näytti aika onnettomalta ja mulla kun oli muita luvattuja töitä vielä hidastamassa kisaneulontaa.. Voimien jakaminen kuitenkin onnistui, jatkossa pysyin melko hyvin laatimassani aikataulussa ja loppukiri hyvin, kaikki hyvin :).
 
 
 
Kuvia saatiin odotella pitkään, koska kamera oli matkustanut hiihtoloman ajaksi Lappiin rippileirille. Nyt on kamera kotona, leirikuvat ladattu kortilta ja jokunen nopeahko otos kisaneuleesta napattu. Kovin oli hämärää siinä vaiheessa, kun kuvaushommiin päästiin, joten enpä (taaskaan)  saanut kovinkaan edustavia kuvia aikaan. Ylin kuva on hytisty tänä aamuna auringossa, kirpakassa pakkasessa, joten ei siinä montaa ruutua tarjennut klikkailla!
 
 
 
 
 
 
Kisaneule ja meneillään ollut hiihtoloma sekoittivat meikäläisen pään siinä määrin, että unohdin kokonaan Lankahamsterit. Kraah. Kävin ostamassa vähän lankaa lohdutukseksi :D.
 
 
Kaunista talvista viikkoa kaikille!!