43791.jpg

Tämmöistä Sportimo-polyakryylilankaa sieltä litlistä siis ostin. Puikkosuositus on  2½-3½, joten jonkinlaiset kesäpaidat niistä varmaan kehkeytyy. Periaatteessa kannatan yleensä mieluiten ihan luonnonkuituja, mutta  toisaalta villalankojen neulominen alkaa tässä vaiheessa kevättalvea jo vähän kyllästyttääkin. (Pussissa 5x100g ja hinta huikeat 4,99.)

Otsikkoon viitaten - olen usein itsekseni hämmästellyt, miten onnellisessa asemassa olenkaan tämän kotoisen kohderyhmäni kanssa.Täältä kun löytyy sopivan vaihteleva käyttäjäryhmä kaikenlaisille käsitöille ja vaatteille, kokojakin on  90cm - XL. Kuopukselle saa tehdä kaikkea ihanaa pikkuruista, mielellään vaaleanpunaista, mutta muutkin värit käy, eikä röyhelöiden tai sydämien ja kukkien määrää ainakaan vielä ole mitenkään rajattu. Pojille sitten kelpaa mieluiten urheilulliset mallit, skeittareita, koripalloja ja vauhtiraitoja saa vapaasti ripotella sinne sun tänne ja värit saavat mieluusti olla vähän poikamaisempia. Isommalla neidillä on sitten jo vähän omaa tyyliä, mutta se ei ole ainakaan vielä niin valikoiva, etteikö kotitekoiset vaatteet ja asusteet  hyvin kävisi.

Kun muilta neuleilta ja ompeluksilta joutaa, vaihteluna on oikein mukava välillä tehdä jotain meille aikuisillekin.

Erilaisia neuleohjeita selaillessakin huomaa, että on hyvä, kun käsityöohjeita tehdään monenlaisille, monenikäisille ja monenkokoisille. Novitan uutta nuorisoliitettä en ole vielä kaupassa nähnyt, mutta jo pelkkä idea nuorisoneuleiden suunnittelusta on minusta oikein hyvä. Omasta mielestäni hassunnäköiset (ja epäkäytännölliset?) mallit Novitan nettisivuilla näyttivät kiinnostavan 30 vuotta nuorempia kansalaisia ja olipa kuvissa myös lapsille sopivia harjoittelutöitä.

Tämmöistä vilosofointia tällä kertaa ja lopuksi vielä: REIPASTA LASKIAISTA KAIKILLE!!