Kiitos vielä kaikille tiskirättikeskusteluun osallistuneille! Mielenkiintoisia pointteja puolesta ja vastaan sekä ihan uutta ajateltavaakin tuli runsain mitoin. Etenkin Pelagialle suurkiitos perusteellisesta tietoiskusta ja kannustuspuheesta!
 
Minä nyt päädyin vähintäänkin vaihtamaan liinan nimitystä.Tiskirätti on aika ruma nimi, mutta entäs jos liina onkin kotiliina, miksei vaikka pesulappu.  Tiskirätti kuulostaa niin.... noh, tiskipaljussa lionneelta ja siivousriepu samoin jo sanana lemahtaa hieman tunkkaiselta.
Voisinpa minä hyvinkin kuvitella käyttäväni erilaisiin kodinpyyhkimispuuhiin puuvillaisia liinoja, etenkin jos eri tarkoituksiin olisi omat nimikkoliinansa.
On meillä nytkin semmoinen systeemintapainen, että on eriväriset liinat keittiötä, lattianluutuamista ja vessanovenkahvoja varten. Tosin aivan kaikki perheenjäsenet eivät välttämättä tiedosta kovin täsmällisesti tätä systeemiä, etenkään kun missään liinassa ei lue, että Wessa.
 
Nyt rakkaan lukijan ei pidä kuvitella, että meikäläinen olisi joku siivousfriikki - päinvastoin. En myöskään aio viettää joulua komerossa, en edes siivouskomeron läheisyydessä yhtään enempää kuin on pakko, pois se minusta.
 
Mutta onhan sitä kuitenkin pakko siivota, halusi tai ei. Isohkossa perheessä luututtavaa riittää vähintäänkin kotitarpeiksi. Jokunen kivannäköinen pikkurätti, joilla olisi oma nimikkotehtävänsä, voisi olla aika kätevä. Pienet liinat on ainakin helppo pesaista muun pyykin joukossa.
Monet kaupan rätit menevät ikävännäköisiksi liiankin nopeasti, kun niitä harva se päivä käytetään ja pestään.
 
 
Jep, taidan minä testata muutamaa virkattua ja neulottua liinaa. Siinäpä samalla voisi sitten kokeilla joitain kivoja mallineuleita.
 
 
1089742.jpg
 
Nyt oli ainakin lystiä neuloa tämmöinen pyöreä liina sivuttain. Haaleasti raidoittunut Suvi käyttäytyi vallan sievästi juuri tässä mallissa, vai mitä? Yhden patalappuvirkkuun yritin joskus tehdä tästä langasta, mutta purin sen pois, kun raidat läiskyyntyivät niin rumasti. Tähän malliin nuo raidat sopivat juuri passelisti.
 
 
Itse asiassa tässä kotiliinassa toteutui varmaankin jotain juuri alkuperäisestä ideastaan. Tuli käytettyä tuommoinen puuvillalangan pieni jämänyssykkä tarpeeseen ja samalla tulin tehneeksi testikappaleen uudesta neuletekniikasta :). Kunhan liina nyt ensin kunnolla kotiutuu meille, niin voinpa sillä joskus lähimmät pölytkin pyyhkäistä!
 
Pyöreän kotiliinan ohje löytyy täältä :). 

1089740.jpg