Tänä vuonna meiltä lähti maailmalle loppujen lopuksi tosi vähän neulottuja lahjoja. Omatekoisia lahjoja muuten kyllä, esimerkiksi kynttiläpajassa valamiaan ja taiteilemiaan kynttilöitä antoivat lapset kummeille, mummeille ja opettajille.
 
 
Kaksi lahjahuivia neuloin ja muutamat lapaset.
Huivit neuloinkin jo hyvissä ajoin syksymmällä, loka-marraskuun vaihteessa. Toisen niistä annoin omalle äidilleni, toisen anopilleni.
Kuvat on täällä nähtykin jo aiemmin. Ajattelin, että mistäs sitä kuitenkaan kukaan voisi arvata, keille huivit on tarkoitettu :). Taisin myös epäillä, että muuten jäävät ehkä kokonaan esittelemättä.
Äiti sain kanervanvärisen Minttumaarin (kuva, klik täällä), Famu-anoppi tämän sinisen alpakkaisen Swallowtail Shawlin:
 
 

  

 
Omat koululapset saivat kukin lapaset ja lisäksi annoin lahjakortin, joka oikeutti vanhemman pojan lunastamaan huovutetut lapaset joulun jälkeen. Niistä oli tehty tilaus tahi toivomus jo kauan sitten, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta en millään saanut luvattuja lapasia aikaiseksi jouluun mennessä.
Ensiksi aloitetut ovat yhä kesken, kun mitat eivät mielestäni täsmää ja lankakin loppuu kesken kaiken.  Nämä jälkimmäiset juuttuivat muuten joulukiireiden alle.
 
 
 
Nämä raidalliset tumppuset valmistuivat kuitenkin toissapäivänä (?) ja kävivät jo saman tien koneessa huopumassakin, joten ei tämän joululahjan toimittaminen onneksi tämän pidemmälle venynyt.
Mallin näihin lainasin häikäilemättä Silmukatilta - kiitosta vaan! - jolla oli ihania hahtuvaraitalapasia tekeillä Lankaliigan pikkujouluissakin. Silmukoita 36, puikot 5 mm ja sitten vaan silmämääräisesti eteenpäin. Ohjettakin olisi ollut avuksi, mutta enhän minä sitä ikinä muistanut kunnolla koneelta katsoa :). Tumppujen paino on n. 78 grammaa, mikä seuraavaa kertaa varten muistiin taas merkittäköön. Kuva Silmukatin tumpuista tässä (klik) postauksessa.
 
 
Nuorempi pikkuveljeni kuljeskeli aatonaaton ekosukubileissä tyystin risoissa ja parsituissa villasukissa. Otin tepastelun (henk.kohtaisena) vihjeenä ja hellyin toimittamaan myös poloiselle pikkuveljelle jouluksi uudet villasukat.
 
Oikeastaan tarkoitus oli neuloa isompikin keko sekä sukkia että lapasia lahjaksi, mutta niin se vain jäi. Josko jonain vuonna taas..
 
 
Itse sain lahjaksi tällaisen apuvälineen:
 
 
Lanka-Lasse on avulias kaveri, joka lupaa pitää kirjoneuleen langat sovussa keskenään. Tätä pitää kyllä kokeilla mahdollisimman pian, mutta ensiksi Lasse taitaa tyytyä kannattelemaan noita erinäisiä keskeneräisiä töitä, jotka voisin yrittää tehdä alta pois. On siinä puikko poikineen taas langalla - eivätkä ne tietenkään edes kaikki ole tässä.
 
 
Suurkiitos anoppilaan tästä hauskasta ja hyödyllisestä lahjasta!
 
 
Vaan mieleni minun taas tekevi aloittelemaan uusia puuhia. Mitähän seuraavaksi puikoille? Kai maar jotain lapasta isompaa taas vaihteeksi..
Kieltämättä mielessä nyt pyörii, mitä ensi jouluksi voisi tehdä. Näin mä aina niitä suunnittelen ja listaakin kasaan, mutta kummasti vain vuoden kuluessa ehtivät haaltua ja laantua moiset suunnitelmat :D.
 
 
 
ERITYISEN HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!
Kiitos kuluneen vuoden mukavasta yhteistyöstä ja käsityökumppanuudesta :).
Neulomisiin, eikös juu!