Kiitos! Niin paljon niin ihania kommentteja, ihanhan tässä häkeltyy, kun te noin kanssailotsette!
Omaa neulomisen ja onnistumisen iloa lisää kyllä ainakin 300 prosenttia, kun sen voi jakaa teidän muiden kanssa, suurkiitos siis kaikille!!
Päätin, että väkisin en takkia tee, mutta sopivan kiinnostava ja mahdollinen deadline antoi lopulta kuitenkin hyvän potkun loppurutistukselle :).
2793810918_bc65b40dcd_o.gif
 
 
Ohjettakin kysyttiin... tiedän, olisi kyllä mukavaa ja reilua jakaa valmiiksi testatut silmukkamäärät ja muut neulonnan speksit muidenkin iloksi ja käytettäväksi - mutta voikun..
Jospas saisi jostain lisää tunteja vuorokauteen.  Ohjeen kirjoittaminen ON ainakin mulle ihan kauhean aikaavievää hommaa!
 
Lisäksi minulla on semmoinen kummallinen ominaisuus, että onnistun sähläämään selostuksillani yksinkertaisimmankin ohjeen ihan kauhean pitkäksi ja monimutkaiseksi.
 
Tämä villatakkihan on oikeasti hyvin yksinkertainen.
Aloitetaan neulominen ylhäältä, lisäillään silmukoita, laitetaan mukavannäköinen palmikko keskelle hihaa ja sitten vaan neulotaan. Välillä sovitetaan, joko on kavennusten aika ja mittaillaan jostain valmiista villatakista, että tästä tulee suurin piirtein oikean kokoinen. Ei edes tarvita tarkkoja mittoja, koska niitä voi säätää jokainen itse omien mittojensa mukaan matkan varrella. Samalla voi vielä suunnitella mieluisia resorivaihtoehtoja, hihansuita ja kauluksen ideaa.
Miten näin yksinkertaisen jutun voikin saada ohjeena kuulostamaan niiiiiiin vaikealta? Minä kyllä onnistun siinä. Siksi vähän laiskottaa koko prosessi, tunnustan.
 
Parhaiten ohjeen naputtelu kait onnistuisi neulomalla vielä toinen villatakki. Paria kohtaa tekisi mieli vielä vähän säätääkin.
Mutta en minä nyt taas uutta villatakkia tarvitse, johan niitä on tänä vuonna tullut muutama neulottua :).
 
Mutta okei, saitte ylipuhuttua. Lupaan yrittää kirjoittaa mahdollisimman ymmärrettävän ohjeistuksen villatakille.
 
Jos jollain nyt on takataskussa tai huovutetun olkalaukun sivutaskussa hyviä vinkkejä, miten kirjoitetaan ymmärrettävä neuleohje, niin kertokaa ihmeessä! Lisäaikaa otetaan myös ilolla vastaan... Tosin se aika saattaa mennä myös johonkin muuhun tarkoitukseen, sillä olen huomannut nurkissa vaanivan vakavan huivihingun oireita. Sormia syyhyttää ihan kauheasti uuden (tai vaikka kahden) huivin aloittaminen. Tehdään nyt kuitenkin kiltisti se Minttumaari ensin valmiiksi! Ihmettelen vaan, kun en minä ennen ole huiveista ollut niin kiinnostunut. Nytkö se mania sitten iskee...apuaa..
 
2743701983_25d9fee5b1.jpg
Tästä on hyvä jatkaa. Ihana väri! Dropsin alpakkaa...
 
Nyt pitäsi vielä osata päättää, milloin alan reunakaavion, ettei tulisi mitään hehtaarihuivia.
 
 
* * *
 
 
Taannoisen bongauskisan ensimmäinen palkinto on kotiutunut Äiti-Puffalle. Ixu lupasi vielä malttaa odottaa omaa palkintoaan pari viikkoa. Toivottavasti pääset seuraavalla kerralla Neulekuppilaamme noutamaan paketin!! Myös Ankille lähtee paketti vähän myöhemmin, sillä se ei ole vielä valmis :).
 
 
 
1823458.jpg
Vielä mahtuu mukaan Sukkasatoon!
 
Sukkasadon alkamista odotellessa tehdään vaikka patalappuja
 
1832670.jpg
 
 
 
Neulomisiin taas!