Tilaustyöt on joskus kamalan vaikeita. Mulle ainakin, onks muille?
 
Sattuu kai sitä muissakin neuletöissä valmistusviiveitä ja pieniä kämmejä, mutta niistä ei tule yleensä paineita. Kun ei ole mitään ääneen luvannut, niin ei sitten ole paljon seliteltävääkään :). Jos ihan pieleen menee, niin aina joku peräkomero säilöö yhden pienen ufon..
Mutta jos joku varta vasten tilaa tai toivoo jotain, niin juuri siihen työhön tuntuu tosiaankin kasautuvan kaikenlaisia hankaluuksia ja joskus sitten myös paineita. Näistäkin sukista meinasi tulla  hiukan hankala projekti kaikesta helppoudestaan huolimatta - vaiko justiinsa siksi?
 
Esikoisen toiveena oli, ettei sukkiin laiteta mitään raitoja eikä kuvioita, vaan ne pitää olla just kaikkein tavallisimmat (lue: tylsäneulottavimmat) punaiset nilkkasukat.
Purkuparkua syntyi ainakin siitä, kun kantalappu kakkonen kapeni omille teilleen ihan omilla omituisilla silmukkamäärillään - kukapa käski ajoittaa kantapääkavennukset puolen yön tuntumaan??
Eilen jo luulin hyvissä ajoin saavani sukat kokonaan valmiiksi, eihän niistä paljoakaan puuttunut.
Mutta sitten katosi kuopuksen rakkahin kissa (leikki-sellainen), myös esikoisen itsenäisyystanssiaispuku oli komerossaan vähän ryttääntynyt ja kaikenlaista muuta tuikitärkeää säädettävää ja etsittävää putkahteli pitkin iltaa. Ei siis meinannut soffalle istuminen onnistua ensinkään. KUn sitten lopulta istahdin ja otin puikot käteen, pudotin tietysti ensi töikseni muutaman jo kavennetun silmukan ja niitä metsästäessä meinasi varmana näkyä punaista muuallakin kuin sukanvarressa :).
 
Sehän tässä vähän meinasi pipoa kiristää, että pukinkonttituotantolinja on seisonut jokseenkin tyystin ja useamman päivän ajan tätä yhtä projektia vartoomassa!
Viivytyksistä huolimatta sukat kuitenkin sentään valmistuivat.
 
1115774.jpg
 
 
Perustavissukat, koko 38
Novita Nalle, The Punainen 70 g
Puikot 2½ ja 3 mm
 
 
Koska olen vähinä neulomisaikoina keskittynyt pelkästään näihin sukkiin, piti oikein kaivaa  muistiinpanot esille. 
Keskeneräisten töiden lista onneksi (?) löytyi kertomaan, mitä mulla taas olikaan tekeillä ennen punaisia sukkia, synttärikemuja ja itsenäisyyspäiväjuhlia.
Hahtuvatumput, yhä vailla peukaloita. Fetching vailla paria ja inspiraatiota. Pusero vailla puolia hihoja ja kaarroketta. Nukenvaatteita, pesuliinoja, sitä sun tätä.  
Jouluksiehtimislista pitää varmaan päivittää pikapuoliin :).
 
 
Sinikka; Lapaskuun arvontapaketti on vielä vähän vaiheessa, mutta kyllä se lähiaikoina on lähdössä matkaan!
 
Viikonloppu alkoi, i-ha-naa!!!!