Ihanaiset uudet sormikkaani.
 
(sekä piilokuvana näköjään omat ja kuopuksen kengät ;))
 
 
Tänä vuonna mulla on ainakin kaksi neuletavoitetta.
Villapaitaprojektina on isot neuleet kaikille perheenjäsenille. Valmiina on 2/6 eli kuopuksen villatakki ja miehen villapusero. Villatakkeja tai -puseroita syntyy toivottavasti lisää pikku hiljaa.
 
Toisen, Projekti Kirjahyllyn tavoitteena on käydä läpi kirjahyllyni neulekirjoja - ja neuloa niistä!
 
Mulla on nimittäin ongelma. Netistähän löytyy pilvin pimein ihania ohjeita, mutta niiden kotiarkistointi tökkii. Huusholliin kertyy vähitellen ihan tolkuton määrä kopioita, joita on erilaisissa kansioissa odottamassa. Siis niitä on tietokoneen kansioissa ja paperiversioita kirjahyllyn kansioissa. Osa on hujan hajan paperipinoissakin, mukamas odottamassa neulomista... Kopioita tulee koko ajan lisää enkä mä millään pysty samassa tahdissa neulomaan. Sitten kun jotain ohjetta tarvitsisin, sitä ei löydykään, kun olen sen jo ottanut kansiosta parempaan talteen. Juu, ei ole aukotonta arkistointini..
 
Joten välillä aina päätän palata perusasioihin ja neuloa vain kirjoista tai lehtien ohjeista. Materiaalia taatusti löytyy seuraaviksi 20 vuodeksi. Ainaskin.
 
 
 
Ilona Korhosen & Jenni Östermanin Neulekirja (Tähkäpää ja muut lempineuleet) sisältää monia kiinnostavia neulemalleja. Lisäksi kirja on minusta kaunis katsella.
Kiva, kun tarvittaessa löytyi sormikkaiden ohje omasta kirjahyllystä. 
 
Tykkään tehdä yksinkertaisia neuleita, joissa on joku kiva yksityiskohta. Omissa töissä ne yksityiskohdat usein jää puuttumaan, kun en lopulta  keksikään mitään tarpeeksi kivaa ennen kuin neule jo kuluu käytössä. Onneksi muut keksivät näitä yksityiskohtia ja jakavat niitä muillekin!
 
Sormikkaat on neulottu silkkaa sileää neuletta, mutta rannekkeesta alkaa pikkuruinen palmikko, joka jatkuu vielä nimettömän sormen päällekin. Nättiä.
 
 
 
Ohje oli hyvä, vain hetkeksi hämäännyin. Rupesin oikein miettimään, että tuleeko tuo palmikko sittenkin etusormen päälle, kun en saanut ensimmäisen hanskan peukaloa mitenkään ajateltua oikeaan kohtaan.
Lopulta tajusin, että kirjassa on painovirhe, eli ensiksi neulottu sormikas onkin oikea.
 
Muuten seurasin ohjetta ihan kirjaimellisesti (muistaakseni), mutta peukalon takahankaa varten loin 3 silmukkaa, jotka sitten kavensin pois. Mielestäni sain näin paremmin poimittua peukalon takasilmukat (7).
Peukku onnistuu varmaan mainiosti ilman silmukoiden luomistakin.
Laitoin jo toiset sormikkaat puikoille, vielä vähän ohuemmasta langasta. Johan nuo paksut huovutetut tumput alkaakin olla liian kuumat.
 
 
 
 
Tähkäpää-sormikkaat
Ohje: Jenni Österman: Neulekirja (ravlink)
Lanka: Novita Florica n. 52 g
(kahdesta kerästä jäi kyllä alle 40 g)
Puikot 2,75 mm
Neulottu 18.-21.3.2011
 
 
Kolmas tavoite on ehtiä päivittämään blogia suunnilleen kerran viikossa. Tiukkaa tekee; kun maanantaina ekan kerran yrittää, niin perjantaina hätpikaa saa jotain sähellettyä :D.
 
Ensi kerralla nähdään ehkäpä sukkia ja parsimuksia. Mistäs sitä koskaan tietää..