Malli: Suuri Käsityö 5-6/2010
Lanka: SandnesGarn Mandarin Petit yht. 200 g
Puikot: 3 mm
Koukut: 3 mm ja 2,5 mm (helmassa 3 mm, kaarrokkeessa 2,5 mm)
Koko: 116/128 cm
KYH #4
 
 
Ihastuin malliin, koska tässä on niin kivasti yhdistetty sekä neuletta että virkkausta.
 
Kun kesäkuun alussa alkoi KYH-tempaus, ajattelin, että haluan puikoille myös jonkun vähän isomman työn. Esim. ylioppilasjuhlareissuun oli kätevä ottaa mukaan helppo pyöröneule. Muutenkin pelkkien pikkuvirkkuiden teko koko kuukauden ajan ei tuntunut oikein houkuttelevalta eikä hyödylliseltäkään.
 
Kyhin parasta antia on ollut monen kivan pikkumallin kokeilu, keksinpäs jotain ihan itsekin.  Mutta hienona bonuksena syntyi tämä yksi kunnon neule. Mekko pääsi heti käyttöön. Jopa meidän perheen miesväki ihasteli valmista mekkoa ääneen, vaikkei se tuossa neulekorissa tai mun sylissäni mykkyrällä tainnut kummempaa vaikutusta tehdä ;).
 
 
Seilasin neuloessani kahden koon välillä. Loin silmukat isoimman mukaan, mutta helmasta näytti tulevan niin laaja, että kavensin valkoisen verkkoneuleen jälkeen oikein reilusti.
Siitä tuli kaupan päälle kiva rimpsuefekti :). Pituus on tehty isoimman kooon mukaan, mutta leveys ja virkattu kaarroke toiseksi isoimman koon mukaan.
 
 
Ohjeen valkoisia pilkkuja en helmaan neulonut, mutta tein aluksi pilkkuja nurjilla silmukoilla, jotka sitten vähensin nekin lopulta pois.
 
Raitavärit on noukittu omista langanjämistä, vain vihreää pääväriä kävin hakemassa kaupasta 3 kerää, joka riitti vallan mainiosti.
 
Tää on minusta aivan ihana!
 
 
*** 
 
 
 
Jospas sattuisi käymään niin kehnosti, etten saisikaan KYH-raporttejani ihan lähipäivinä valmiiksi, toivottelen jo nyt kaikille blogivierailijoille:
 
OIKEIN HYVÄÄ JA KAUNISTA JUHANNUSTA!!