841653.jpg

Sainpas Ne Isot Sukat valmiiksi. Eikä silmukoitakaan tainnut ihan niin paljon olla kuin jossain vaiheessa luulottelin itsekseni. Taisi tulla joku pilkkuvirhe tai rimakauhu mikälie.

Muistiin vastaisen varalle merkittäköön kuitenkin, että sukkiin käytettiin 88 g  Garnstudion Fabelia, ne neulotiin 2½ mm puikoilla, varsiin luotiin silmukoita 68 kappaletta ja vartta neulotiin noin 52 krs. Resorin lopuksi lisätiin 4 s, sillä resori on tarkoituksella napakka. Kantalappu neulottiin 36 s:lla, 36 krs (about?) reunoissa 3 s:lla ainaoikeaa. Poimittiin 19 s kantalapun reunasta, jatko 86 s:lla, kavennukset vähitellen 4-3 cm välein. Jalkaosan pituus = viivottimen pituus eli 30 cm (kas, kun en tuota ollut aikaisemmin huomannutkaan - hyvä tietää). Koko 48 Miäs.

977172.jpg

Lanka on edelleen mukavaa neulottavaa, mutta hitaaltahan se tuntui, etenkin kun neuloin sukkia vuorotellen. Tuntui, että kiireisinä päivinä rivi sinne, toinen tänne ei kasvattanut sukan mittaa yhtään hiukkaa. Toisaalta aikaa ei haaskaantunut kavennusten miettimiseen, kun ne tuli tehtyä edes suunnilleen samanaikaisesti. Jostain ne silmukat silti sikisivät ja sukat valmistuivat eilisiltaista varsin murheellista elokuvaa seuratessa. Lahjaksi/yllätykseksi nämä sukat suunnittelin, mutta menköön heti käyttöön.

Testiryhmämme iloitsee nimittäin kovasti näistä erikokoisista sukkalangantestaajista. Onhan tärkeää tietää, miten jokin tietty sukkalanka toimii esimerkiksi 25-numeroisessa jalassa tahi 48-numeroisessa jalassa ja onko näillä edellämainituilla jotain eroa verrattuna esimerkiksi kokoihin 35, 36, 38 tai 41? Taiteellinen ja tieteellinen tutkimusryhmämme raportoikin vastaisuudessa kyseisten sukkien (sekä tietysti lankojen) edesottamuksista. Lisää testattavaa sukkalankaa onneksi vielä löytyy jonninkin verran :).

***

Yksi pikkiriikkinen tilaustyö loikkasi heti etuoikealta. Beipparin toinen sukka on kadonnut, voisikos äiti tehdä vauvalle uudet sukat? Vaikka vaaleanpunaiset....

Onneksi laitoin viime kerralla silmukkamäärät muistiin Neulenuotteihin! Muuten ohjesivut onkin jääneet vähän retuperälle, joten pitänee jonain päivänä käydä vähän sielläkin tarkistamassa puheitaan.

247975.jpg

 

213994.jpg       213995.jpg

Nämä on siis jo viimevuotiset beipparinsukat, joiden ohje löytyy Neulenuoteista.

***

Maassa oli lunta tänä aamuna ja vaikka se sieltä jo hupeneekin, ajattelin seuraavaksi tarttua todellisiin kausilankoihin. Kuuraa siis puikoilla - tai tarkemmin sanoen haloilla :).

 

Oikein lepuuttavaa ja rentouttavaa viikonloppua ihan jokaiselle!! Heippatirallaa!