Neulovan äidin ilo ovat neuleita ahkerasti käyttävät lapsukaiset. Meillä molemmat pojatkin tykkäävät oikein kovasti neulotuista asusteista. Ainakin tällä hetkellä näin on. Neulomuksista tulee joskus melkein riitaakin - siis jos yksi saa hienot lapaset, toinen haluaa vielä hienommat ;). Kaulahuivit, pipot, lapaset ja sukat kuluvat käytössä ja mikäs sen hauskempaa. Kaverit esittävät aina välillä myös toivomuksia värin, kuvioiden, mallin, langan yms. suhteen.
Tämä toive onkin oikeastaan peräisin viime talvelta, jo silloin vanhempi heppuseni toivoi ja haikaili TosiPörröisiä lapasia!
Mua silloin laiskotti, mutta nyt muistin toiveen ja päätin pistää pörröt puikoille.
 
Tiedätte kyllä siililapaset, nämä ovat aika lailla sinnepäin.
Tein kuitenkin pörröä joka puolelle enkä kirjonut silmiä taikka nenää lapasiin. Lapaset annoin nimppärilahjaksi ja kuulemma ovat juuri sellaiset kuin pitikin.
 
 
 
Pörrölapaset
Langat: Sandnes Garn Smart ja Sandnes Garn Funny yht. 95 g
Puikot : 3 mm
44 s, resori 2o, 2n pelkällä Smartilla,
lapasessa joka toinen krs Smart, joka toinen Smart + Funny,
peukku 7s/ 18 s.
 
Olihan se aika tiivistä neulomista, mutta iloinen käyttäjä korvaa kaiken vaivan.
 
 
Onneksi aloitin lapaset hyvissä ajoin, sillä niitä neuloessa meni useampi päivä. Sain lapaset kuitenkin ajoissa valmiiksi ja ehdin vielä neuloa toisenkin lahjan. Yhdistin uuden langan testaamisen, nimppärilahjan ja kivan mallin kokeilun samaan työhön. Nimppärikaveri sai täten myös pöllöpipon.
 
 
 
Who? (ohje) by Sara Amoroso
Lanka: Sandnes Garn Duett 66 g (+ tupsu tulossa)
(Duett; 55% puuvilla, 45% merinovilla)
Puikot: 4 mm
 
Saattaa olla, että me vielä ommellaan ainakin yhdelle pöllölle silmät. Pitää vain ensin löytää pikkunapit, jotka oon joskus ostanut ja sittemmin hyvään talteen säilönyt.
 
Pöllöpipo olis kelvannut muillekin perheenjäsenille, joten ehkäpä palaamme asiaan vielä. Neuloin resorinkin 4-millisillä puikoilla, joten se tuntuu vähän löysältä, mutta käyttäjää mokoma ei tunnu yhtään haittavan. Löysä muoti sitä vähän vaatiikin. Kait?
 
Duettia ostin Silmu & Solmusta ja kyllä se minusta vallan hyvältä pipolangalta vaikuttaa. Mitenhän mahtaa pesuja kestää? Mulla kun olisi haaveissa neulepusero tämäntyyppisestä langasta ja tämä värikin olis aivan mahtava. Tumma sinisenpetrooli, nam.
 
Mallitilkunkin neuloin Duettista. Se menee Puotiin näytteeksi ja neuloin sen tietysti vasta pipon jälkeen :).
Yksi etiopianuttukin valmistui ja jotain muuta pientä, mutta kerron niistä toiste lisää. Nyt pitää mennä ulkoilemaan, kun on niin hyvä ulkoiluilma!
 
Hyvää ja hauskaa helmikuuta!