Messuista puheen ollen, messuhankinnoista ( ja varmaan muistakin neuleostoksista) kannattaisi kyllä ottaa kuvat ja laittaa ne itselle talteen. Olisi vallan mukava vuoden kuluttua kurkistaa, mitä tuli viime vuonna hankittua - ja onko niistä messuostoksista saanut jotain tehtyäkin. Toissa vuonna kuvasin kyllä hankinnat, mutta viime vuonna olin kai jo kovin laiska.
Ajankohdasta johtuen minä taidan joka vuosi hankkia lapaslankoja ainakin :).
 
Sitten minä kaivoin viimevuotisia hankintoja puikoille :). Kauniin ruosteenruskeaa käsinvärjättyä karstalankaa ostin viime vuonna Angorinalta.
Muistan, että ostin langan (sitä oli 80 g) lapasia varten, olihan silloinkin lapaskuu menossa. Myöhemmin harkitsin kyllä huiviakin, väriero keskellä vyyhtiä oli melkoisen suuri ja sopisi  huivimalliinkin.
Ei vain ole sitä ainoaa oikeaa huivimallia osunut eteen. Pitsihuiviksi lanka on vähän turhan vahvaa eikä sitä myöskään olisi ollut riittävästi.
Lapaset siitä sitten syntyi.
 
Nämä käyvät vielä varmaankin pienessä pehmennys-huopuuntumiskäsittelyssä.
Langan jämäkerästä syntynyt kännykkäpussi kävi nimittäin jo pesupyörähtämässä ja siitä tuli aivan ihana. Kuvat on kyllä otettu ennen pesuoperaatioita ja näiden kuvien jälkeen kamera simahtikin taas vähäksi aikaa..
 
 
 
Naisen lapaset
Lanka: Angorinan käsinvärjätty Pirtin kehräämön karstalanka, 60 g
Puikot: 3,5 mm
(40 s)
Tykkään tuosta värityksestä erityisen paljon ja lanka on ihanan villankarheaa.
 
Kännykkäpussi (12 g) syntyi siis samasta langasta ja on jo huovutettu. Neiti Esikoinen pyöritteli siihen tänä aamuna oikein somat helmikoristukset. Jos muistan, otan uuden kuvan pussista, kunhan olen saanut tuo helmikoristukset kiinnitettyä pussiin.
Pitäisikin varmaan kysyä, ryhtyisikö tuo meidän neiti minulle somistajaksi. Neulon kyllä mieluusti kaiken maailman lapasia ja kasseja, mutta se koristelupuoli tuntuu aina niin työläältä.
Huomenna meillä onkin asiaa sekä neulonta- että helmikojuille.
 
Tänä aamuna syntyi vielä toinen pieni kännykkäpussi kirjavasta seiskaveikasta, sillä halusin testata yhtä mallikuviota. Hyvä, etten ryhtynyt sitä kuviota upouuteen lapaseen räpeltämään.
Kännykkäpussissa se mallikuvio menettelee, mutta eipä siitä sen ihmeempää älynväläystä muuten seurannut.
Kotiväki-langasta neulottu punainen pikkuliinakin valmistui. Jospa noita liinoja syntyy vielä lisää, niin otan sitten vaikka yhteiskuvan. Nämä valmistuneet pikkutyöt lisään kuitenkin tuonne valmistuneiden töiden listaan ja huimat langankulutukset sen myötä myös :).
 
 
 
Hyvää viikonlopunjatkoa!!