Editorimunkkinaattori kävi lisäämässä pikamunkkireseptin tuonne loppuun :). Olkaatten hyvät!

Pallot kattoon!

553970.jpg

Munkkeja naamariin!

553972.jpg

 

Tein taas kerran meille kikkareen kokkareisia pikamunkkeja ja vaikka ne näyttää hassuilta, maku on mitä mainioin. Parasta niissä on se, että ei koko päivää tarvitse munkinpaistoon tärvätä. Pikaisia ovat, ei niitä kauaa tarvitse tuossa pöydällä valmiinakaan katsella. Näitä ehtii loihtimaan vaikka huomiseksi, jos on vielä jollain munkit paistamati.

 

Me ollaan siis kotona taas, reissusta on palattu väsyneinä, mutta onnellisina :). Pidin jopa vähän puolipakollista käsityölomaa ja luultavasti se teki oikein hyvää, sillä nyt tuntuis kyllä olevan taas vähän uusia tuulia ja inspistäkin  ilmassa. Katselin jopa myssyohjeita ekaa kertaa sillä silmällä, että pian voisin saada jotain tehtyäkin.

Valmiita töitä ei nyt *khöm* kuitenkaan ole esiteltäväksi, kun oli nääs se loma.

Myssyblogissa on silti kovasti ahkeroitu, vaikka hunsvottiemäntä onkin pitänyt rokulia. Kivoja myssymalleja löytyy vaikka kuinka paljon ja ihka uusiakin myssyversioita on taas putkahtanut ilmoille, käykääs vilkaisemassa!

 

Nyt lisää munkkeja - ja kaikille oikein erityisen LYSTIKÄSTÄ VAPPUA!!!

 

Tässäpä nämä pikamunkit:

5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 dl kermamaitoa
2 munaa

OHJE:

Sekoita kuivat aineet kulhossa.  Lisää kulhoon kermamaito sekä munat. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota saman tien taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja kypsennä ne rasvassa (180*) vaaleanruskeiksi noin 4-5 min. Sokeroi munkit lämpiminä ja tarjoa ne mahdollisimman tuoreina.