Huovutuskeikkaa.
Huovuttaminen on niin kovin luovaa puuhaa. Ei koskaan tiedä, mitä tulee tehtyä.. Torkkupeitosta voi tulla matto tai matosta torkkupeitto.
 
 
Joskus talvella, helmikuun hyytävissä pakkasissa teki mieleni neuloa paljon ja paksua.  Ykskaks tiesin, että halusin maton! Keräsin siis kaikki mahdolliset, etenkin jämäkerälliset huopuvat paksut lankani, nappasin kuuden millin puikot käteen ja ryhdyin neulomaan!
 
Loin 110 silmukkaa ja aloin väsätä raitoja. Tummaa ruskeaa ja sinistä oli eniten, niitä siis pohjaväreiksi. Väliin vuoroin keltaista, sinistä, punaista sekä viheriää. Leveää raitaa, kapeaa raitaa, melkein tasaraitaa ja ihan epäraitaa. Silmä sai väriterapiaa ja huopalankavaranto alkoi huveta.
 
Sitten vähän kyllästyinkin. Jämälankatöissä tulee aina jossain vaiheessa tenkkapoo, kun silmä haluaisi lisää jotain väriä, mutta sitä ei enää ole. Muutenkin halutti neuloa jotain kevyempää. Valmistui villapaitaa, hametta, sukkia. Unohtui vähitellen huopatekele.
 
Lopulta otin itseäni niskasta kiinni ja päätin kutoa huopaseni valmiiksi vielä tämän talven lumilla. Parin illan neulomisen jälkeen taustalangat loppuivat, joten siinäpä se, työ sai luvan olla valmis.
 
 
Hassuinta oli, etten enää oikein tiennyt, mitä olin tekemässä. Aloitin kyllä mattoa, mutta keskeneräinen työ näytti kyllä aika lailla torkkupeitoltakin.
Lopulta ajattelin huovuttaa tekelettä hiukkasen, tehdä siihen virkkaamalla reunukset ja käyttää sitä ensiksi torkkupeittona. Myöhemmin peiton voisi huovuttaa vähän jämäkämmäksi, jolloin saisin siitä vielä maton.
 
Vaan kohtalo päätti toisin. Kutimukseni huopui enemmän kuin olin suunnitellut ja siitä tulikin varsin tömäkkää tavaraa. Tuli kertaheitolla matto.
 
 
 
Huopamatto
Malli: "oma" eli 110 s. ainaoikeaa
Langat: Novita Huopanen ja Huopanen Mix, Novita Puro, Fritidsgarn ym. huopuvia paksuhkoja lankoja
Paino: 630 g
Puikot: 6 mm
Koko ennen huovutusta: 80 x 106 cm
Koko huovutuksen jälkeen: 60 x 87 cm
 
Sainpahan yhden melkoisen ison  lankalaatikon tyhjennettyä. Tälle matolle on kyllä ihana laskea varpaat aamutuimaan. 
Virkkasin jämänöttösistä pari kukkaa ja ompelin ne matolle somisteeksi. Jos keksin sopivan langan, virkkaan maton päihin jotain rimpsutusta, ehkäpä.
 
 
Uutta lankaa ostin vain yhden kerän, oli näet pakko saada mukaan vähän oranssia. Samalla kerällä sain korjattua myös hassunmallisen Puropiponi. Puro on tässä neulottu kaksinkerroin, muut langat yksin.
 
----
 
Kausiongelma on täällä taas :D. Toisaalta tekisi mieli aloittaa kesäneuleet. Toisaalta tekisi mieli siivota paksut talvilangat pois. Parhaitenhan nuo siivoutuisivat puikkojen avulla neuleiksi..
 
Itse asiassa olin jo vähällä aloittaa itselleni kesäneuletta, mutta löysinkin eilen kirppikseltä kivan paidan 2 eurolla. Se kaipaa ihan selvästi uutta slipoveria seurakseen. Semmoista sitten ehkä seuraavaksi puikoille, sukkalankatestausten ja parsimusten lisäksi.
 
 
 
 
Hauskaa viikonloppua!