Ohuet sukkalangat on ihania. Niitähän onkin viime vuosina kaappiin kertynyt vallan monenlaisia. On väriä, raitaa ja pilkkuja. Ihan on blogien syytä ansiota mokoma ilmiö :).
Ainoa harmi on, että eihän ne ohuet sukat pitkään kulutusta kestä, ei ainakaan meikäläisen käytössä.
Jotkut noista sukkalangoista on sitten vielä niin ylellisiä ja kauniita, että enhän mä edes raaski niitä puhkikulutukseen käyttää.
Onneks kukaan ei ole kieltänyt tekemästä sukkalangoista välillä jotain ihan muuta :).
-
 
Ensiksi käteen (hih) osui ohut Steppi. Stepin hyväätekevät jojobaöljyt sekä aloeveerat pääsevät nyt vaihteeksi lämmittämään mun ranteitani, sillä kutaisin tämmöiset ekstralämpimät rannekkeet. Spesiaali käyttökohde on 3/4-mittaiset trikoopaidat. Että joskus viluttaa semmoiset. Brrr...
 
Uusimmassa Modassa on melkein samanlaiset, siitä siis idea. Vaan ohjeessa oli minusta aika reilut silmukkamäärät.
Laitoin langan kaksinkerroin eli otin molemmista kerän päistä kiinni ja aloin neuloa. Luulin ja toivoin, että olisi mennyt raidat enemmänkin sekaisin, mutta ei siinä sitten niin käynytkään. Hyvät on näinkin.
-
-
 
 
Taidan tehdä näitä vielä toisetkin (kun ei sukkalangasta pulaa ole), joten laitan tähän muistiin silmukkamäärät niin kauan kuin ne muistan.
 
Lanka: kaksinkertainen Austermann Step tai muu ihkaohut sukkalanka; näihin kappaleisiin kului 85 g.
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm.
 
Rannekkeet
Luo 48 s ohuemmilla puikoilla. Jaa sukkapuikoille ja neulo pyörönä *2o, 2n*  n. 6 cm.
Vaihda isommat puikot, kavenna joka puikolta 1 s ja neulo sileää n. 20 cm.
Vaihda puikot 3,5 mm, lisää takaisin 1 s/puikko ja neulo 2 o, 2 n. suunnilleen 2 cm.
Päättele seur. krs:lla valitsemassasi kohdassa 8 s ja neulo krs loppuun ribbiä. Luo pääteltyjen silmukoiden tilalle seuraavalla krs:lla 8 s.
Neulo *2 o, 2 n* n. 2-3 krs ja päättele.
Neulo toinen kaveriksi.
***
Huoh.
Mulla on ongelma, neuleongelma. Mää haluan liikaa monenlaista. Arkistot pursuaa yli ja oma pääkoppaparka on jo ihan ylikuumenemistilassa kaikista niistä kivoista, hauskoista, ihanista neulemalleista, joita haluaisin neuloa. On semmosiakin, mitä oikeasti tarvitaan, ja sitten vielä kaupan päälle pitkä lista sellaisia, joita ei välttämättä edes tarvittaisi, mutta mää silti vaan haluaisin neuloa ne. Niin ja kun kevät kohta koittaa, niin mää haluan sitten virkata myös.
Tänään juur aloitin kolme neuletta, kun en osannut päättää, mitä niistä eniten halusin. Yksikin työ jäi kesken kerroksen pöydälle makaamaan onnettomana, kun oli vaan pakko aloittaa uusi. Voi sentään. Poteeks kukaan muu tämmöistä, onks tähän mitään apukeinoja? Toinen onneton tapa on sitten neuloa yhtä ja samaa koko ajan, on sekin jo nähty ja koettu.
***
Onneks on sentään Lankaliiga, päästään taas huomennakin vertaisneulomaan. Tällä kertaa siis Seukulla.
-
Aurinkoista viikonloppua ja kiitos kaikille tunikakommenteista! Viihdyn muuten tosi hyvin tuossa tunikassa. On se kyllä lämminkin!