Hei taas!

....muoks: laitan ne lapasten silmukkamäärät ja muut mitat muistiin tuonnempana, mutta sen verran tuosta Toven riittävyydestä, että tein siis naisen (mulla on aika iso käpälä) lapaset ja se toinen peukku piti tehdä uudesta kerästä. Jos oikein mittais ja tekis kahta lapasta rinnakkain, yks kerä vois riittää pariin....tai jos olis pienempi räpylä tai ihan lyhyt varsi vaan tai...

Kävimme siis eilen Helsingissä. Lasten isomummo täytti 90 vuotta ja oli todella ihanaa päästä mukaan pienimuotoisille synttäreille. Vielä lauantai-iltana lähtö näytti kyllä vähintäänkin epävarmalta, kaksi lasta oli lievässä kuumeessa eikä lähes 500 km:n päivämatka tuntunut oikein houkuttelevalta.

Päätimme lopulta kaikki kuitenkin lähteä ja lahjaksi veimme siis sen oranssin Aino-huivin. Ajatuksena oli viedä jotain lämmittävää ja lahjan saajalle sopivaa. Itse tehtyyn lahjaan liittyy mielestäni sellainen ajatus, että se on paitsi saajalleen henkilökohtainen, sen tekemisestä myös tekijä(t) itse saa jotain. Neuletta,  käytettävää lankaa, mallia ja muita pieniä yksityiskohtia suunnitellessani myös lapset pääsivät mukaan siihen lahjantekoon. Kuopus ei esimerkiksi ollut koskaan aiemmin tavannut tätä isomummoa, mutta huivia neuloessa juttelimme paljon lahjan saajasta. Mietimme, miltä näyttää vanhainkoti ja isomummon huone, miltä näyttää päivänsankari itse. Kävimme läpi sukulaisuussuhteita ja sitä, miksi isomummon koti on nyt vanhainkodissa. Itse uskon, että eilinen sinänsä lyhyt käynti vanhainkodissa saattoi jäädä lapsille paremmin mieleen, koska olimme edellisellä viikolla niin paljon jutelleet asiasta.

Valitettavasti joku tohelo kadotti kuvat valmiista huivista matkavalmistelujen (ja muistikortintyhjennystohinan) tuiskeessa, joten se siitä sitten. Täällä on kuva, kun huivi oli vielä vaiheessa.. Aino on ihanan pehmeä ja lämmin lanka ja värikin lämmittää.

Autossa oli tuntikausia aikaa ja onneksi myös tilaa pikku neulomiselle. Ensin sain valmiiksi lauantaina aloitetut (muist. Spectrum) vaaleanpunaiset Tove-lapaset. Matkalla Toveen iski äkillinen vauvakuume, eikä siinä sitten auttanut muu kuin pukertaa pikku kakkoset maailmaan.

49312.jpg

Testiryhmä kokeilee, miten Tovet kestää käytössä ja kulutuksessa; loskakelissä, autonratissa, pupuleikeissä, sen tuhannessa pesussa... Jos ne toimii, näitä tulee lisää - ja paljon!

49314.jpg

 

Paralympiatyö tökkii. Aloitin eilen illalla jo yhden lapasen, mutta kun ei niin ei. Oli pakko purkaa se alku, koska  Florican värit olivat niin lähellä toisiaan, ettei sitä kuviota näy yhtään. Jos tekee kirjoneuletta, niin olisihan se kiva, että työssä sitten jotain kirjoneuletta näkyisikin, eikä vaan jotain epämääräisiä vaaleampia ja vähän vielä vaaleampia läiskiä. No, uusi yritys on nyt tekeillä, värivaihtoehdot eivät kyllä ole ihan sitä, mitä hain, joten..... saa nähdä, kuinka käy.

Palmanalku muuten  näyttää huolestuttavasti vääränkokoiselta. Onkohan sitä Palmaa ihan mahdotonta purkaa??

Tämmöistä tänään, nyt sapuskaa muksuille. Moi taas vähäksi aikaa!