Muutama neule on jo jonkin aikaa ollut tekeillä, mutta niitä vaivaa joku ihmeen* bläähky. Pitäisi säätää sitä ja viilata tätä, mutta kun ei oikein se säätäminen suju. Parhaiten semmoiseen tilapäiseen säätöpläähkyyn yleensä auttaa joku helppo, simppeli, mukava, nopea jne. työ, joka ei säätämistä kaipaa. Näin ollen päätin seuraavaksi tehdä puseron, josta oli jo ollut puhetta nuoremman nuoriherran kanssa. Tulinpa tilanneeksi hamsteri"palkkioksi" 7 kerää Samosta ihan tätä työtä varten, joten siitä sitten vaan puikkoihin. Viime keväänä tein molemmille nuorukaisille puserot Samoksesta ja otin niistä peräti  muistiinpanotkin talteen. Oli siis helppoa aloittaa puseronteko, ja mikä ilahduttavinta, suoraan hihoista tällä kertaa. Neulominen sujui tosi mukavasti ja eilen sain jo kaikki kappaleet samlle puikolle, kunnes tajusin karmivan tosiasian. Lanka loppuu!!

2365544773_09788b0982.jpg

No totta mooses se loppuu, kun kerran isompaan puseroon menee 400 g eli 8 kerää ja mulla on lankaa 7 kerää. *hakkaa päätä seinään* Joku on taas lukenut ohjetta vähän valikoiden?

Voi itku. Tästä EI pitänyt tulla säätöneuletta, ei kerta kaikkiaan.

Samostahan (ja Mandarin Fiestaa, joka kyllä passaa kaveriksi) kyllä riittää, mutta raitageneraattorilla tulee ihan irviyhdistelmiä. Millään en viitsisi nyt jättää langanhankkimisoperaation takia melkein valmista puseroa kesken. Ties mikä uforokko siihen sillä väliin iskee. Mä haluaisin tän heti valmiiksi.

2365545097_6fedb3a793_m.jpg

No tästä nyt  sitten vaan värejä arpomaan... Kaveri itse on nyt juuri luokkaretkellä, joten sieltäkään suunnalta ei mielipideapua ole saatavilla.

Kesken puseronneulomisen iski huikea palmikonnälkä. Oli siis ihan pakko tekaista yksi palmikkotilkku.  Siitä tuli isona pölyrätti.

2366407994_e9efd942f8_m.jpg

 

*joku ihmeen = muumeista pesiytynyt sisäpiirivitsi-ilmaus

Loppujaarittelut vielä, kuinkas muuten :).

Varmuuden vuoksi pahoittelut mahdollisesti ns. normaaliakin huonompien kuvien johdosta. Tällä vanhalla masiinalla bloggaaminen on oikeasti aika kamalaa ja mä en edes itse saa kuvaruudun kuvista paljonkaan selvää. Etenkään nyt, kun aurinko porottaa silmät sikkaralle.

Tässä vielä puolipakollinen raportti meidän kodinkonerintamalta:

  1. läppäri on korjattavana, sitä odotellaan siis kotiutuvaksi. (ai koska?)
  2. tiskikone oli telakalla pääsiäisen ajan, mutta saatiin lopulta kotikonstein jatkamaan toimintaansa. (kuinkahan kauan?)
  3. häälahjaksi saatu yleiskone meni rikki kesken pashanteon. uuden osan voisi ehkä saada, ehkä ei, toisaalta tarvitsisin vähän isomman koneen.

Nyt siis mulle saisi suositella hyvää yleiskonetta, joka mielellään ja etenkin saisi tykätä litrasen sämpylätaikinan teosta :).

Mä lähden nyt seuraavaksi miettimään, mitä teen tuolle Samospuserolle. Oli kiva rupatella pitkästä aikaa - tai ainakin aika tuntuu hurjan pitkältä :).

Aurinkoista päivänjatkoa!!!