Satunnaisempi lukija loihe kysymään,  miksi blogissani on pelkkiä lapasia. No onhan tämä ollut lapastelua pullollaan viime viikot, mutta muuten ei paljon lapasia ole tullut tehtyä sitten viime talven. Lapaset taitaa olla jonkinlainen sesonkituote tosiaankin.
 
Juuri nyt on tekeillä vielä 1 lapaset, kauluri, pipo, joulusukka tms,  nukenpusero, kassi, .... (+ puolitusinaa puoliksi unohdettuja...) - on taas kertynyt noita aloitettuja.
Lähimmän 4 viikon HUOM, vain 4 viikkoa!! aikana pitäisi tehdä ainakin parit rannekkeet, jokuset sukat, toivomushuivi ja lapasia pino. Kaikkein parhaat joululahjaideat saan AINA viime tingassa, sama juttu joka vuosi!
 
Eilen viimeksi aloitin uutta, täytyi täytyi, kun tytär haluaa säärystimet.
Käytössänsä on olleet mun vuonna kivi ja saapas neulomani säärystimet, edelliseltä tai jopa sitä edelliseltä säärystinaikakaudelta peräisin olevat sini-ruskeasävyiset perusresorit, joita itsekin olen käyttänyt vallan ahkerasti.
Nyt siis tytär toivoi, että saisi olla toisetkin säärystimet ja mielellään vähän värikkäämmät.
Pakkohan ne oli aloittaa. Toiveneuleet omalle perheelle on tosi inspiroivia - yleensä :). Ja iloisenvärisiä raitalankoja kyllä löytyy :).
 
272433.jpg
 
Lähinnä valmistumista taitaa nyt olla tämä kauluri, jonka aloitin iät ja ajat sitten, mutta jotenkin se alkuperäinen inspiraatio hävisi jonnekin. Alkuidea on Garnstudion ohjeesta, jolla teinkin jo yhden ( eikun kaksi; toinen on kateissa, kun Aino kutitti)  kauluria ja sitten halusin kokeilla, miltä näyttäisi pienet palmikot tuossa alaosassa.
Tässä se edellinen versio: 230448.jpg
 
 
Valkoinen kauluri on Novitan Woolia ja puikot ensin 3½, sitten 4 pyöröt. Tarkoitus oli vaihtaa tuohon alaosaan langaksi pätkävärjättyä Woolia, mutta ei se sitten enää tuntunutkaan oikein hyvältä idealta.
Eilen illalla sain jonkun mielenhäiriön ja ihan viime töikseni tempaisin puikon irti tekeleestä. Epäilin, ettei levennykset riittäiskään. Kokeilin sitä puikotonta tekelettä ylleni ja se olikin ihan ok. Tän aamun eka operaatio oli siis poimia ne 300 silmukkaa takaisin, eikä paljon naurattanut.
Joku virkkaus tulee varmaan vielä tuohon reunaan. Väriehdotuksia?
 
 
Mariia, joka olit edelliseen ilmoittanut 5 valmistuneesta lapasparista. Mulla pätkii nyt sen verran, että ilman yhteystietoja en osaa sua sijoittaa listalle. Tarvisin siis vielä jonkin vinkin, kenelle laitetaan ruksi. Oletko listalla eri nimellä vai olenko jostain syystä unohtanut lisätä sut listalle?