Vielä ehdin nipin napin mukaan tämänvuotiseen Lapaskuuhun.
Kuvan lapasiin lainasin silmukkamäärän ja neulomismielenkiintoa lisäävän pikkupalmikon Tähkäpäistä. Tähkäpää-sormikkaiden ohje löytyy Neulekirjasta. Se on oikea suosikkiohje, koska näin saan itselleni täydellisen kokoiset sormikkaat ja lapaset; ohuesta sukkalangasta 2,5 mm puikoilla!
 
 
Tähkäpää-lapaset
Ohje Jenni Österman
" Neulekirja by Ilona Korhonen & Jenni Österman"

Lanka: Regia Design Line Random Stripe by Kaffe Fassett, 50 g

puikot 2,5 mm

  
Näistä lapasista minä tykkään, raaskinkohan edes käyttää. Mitä ohuempi lanka, sitä pidempi nimihirviö sille näköjään pitää keksiä. No onhan se samalla aika informatiivinen.
Raitoja en edes yrittänyt kohdistaa ja onneksi niin. On nimittäin todella pitkä "toisto" tässä langassa. Kuvasta kun katsoo, turkoosit raidat, joita odotin kuin kuuta nousevaa, ehtivät lapasen mittaan vain yhden kerran!
 
 
Ensireaktio: Lanka oli taas kauniimpaa kerällä kuin neuloessa. Näky parani jälleen valmiissa työssä.
Jotensakin nopeaa neulottavaa ja tuo pikku palmikko sivussa teki hommasta ylen hauskan. Voisin vaikka laittaa lapaset pakettiin ja antaa itselleni joululahjaksi.
Marraskuun synkässä valottomuudessa meidän kameravanhuksella oli aika mahdotonta kuvattavaa.
 
 
 
 
 
 - - - 
 
Raidalliset sukat lupasin taannoin vaihtokaupaksi. Olipa olevinaan vaikeaa neuloa 37-numeroiset sukat, kun juuri senkokoista jalkaa ei löyty malliksi omasta huushollista. Toivottavasti sukat nyt sopivat saajalleen, postissa nuo matkustivat.
 
 
 
 
 
 Perustavalliset sukat, koko 37
Nalle by Novita ja
Nalle Kukkaketo Anemone yht. 73 g
Puikot 2,5 ja 2,75 mm
56 silmukkaa
 
- - -
 
 
Puikoilla on vielä lapaset. Ei niistä paljon puutu, mutta Lapaskuukin loppuu just!