Laitoin lähinnä itselleni, mutta miksei muillekin vinkiksi tahi avuksi Tavallisen vihreän villatakin silmukkamäärät (klik) Neulenuotteihin.
 
 
 
 
Pitäisi kyllä tottavie aina heti tehdä nuo muistiinpanot. Jos niitä alkaa pyöritellä yhtään pitempään, niin valmista ei tule ikuna. Kuten nyt vaikka muinainen Olympiatakin ohje. Voi viikkojen vierähdys, eikä vieläkään valmista.
 
edit. Laskuvirhe ei liity mitenkään tähän ohjeeseen, tai ei ainakaan pitäisi liittyä, vaan seuraavaan huivintekeleeseen:
 
 
***
Minttumaari
 
Mulle kävi nyt niin tosi vanhanaikaisesti. Tekeillä on ollut jonkinlaisena reissuneuleena Minttumaari nro 2. Pikku hiljaa olin neuloskellut huiviketta siihen vaiheeseen, että Wool-kerä 3/3 tuli mukaan kuvioihin. Oli aika lopetella kolmoskaavion neulominen seuraavan parillisen ruudukon jälkeen ja siirtyä seuraavaan kaavioon. Tänään aamulla aloitin viimeisen, neljännen kaavion. Mutta minkä typerän, alkeellisen, anteeksiantamattoman ja ärsyttävistä ärsyttävimmän mokan olinkaan tehnyt.
 
Ohjehan täsmää, jos II-kaavion ruutuja on tehty parillinen määrä.
No, niitä ei ole parillista määrää.
Kriiks & krääks.
 
Olin tosiaankin laskenut edellisen Minttumaarin perusteella, että lanka riittää, jos kolmannen kerän alkaessa teen kaavion valmiiksi ja sitten siirryn reunakaavioihin. JOtenkin siinä keränvaihdon tiimellyksessä olin kuitenkin unohtanut laskea ruudut. Vai tarkistuslaskentako sössi?
Ei nyt mene kaavio kohdilleen, ei.
 
Millään en viitsisi purkaa - tai siis lähinnä en jaksa kuvitella poimivani niitä satoja silmukoita purkamisen jälkeen. Tiedän kyllä, että purkukerroksen paikkeille voisi pujotella langanpätkän avuksi (se elämänlanka), mutta muttakun.... Itse asiassa Minttumaarin ehdotttomasti tylsin pätkä on juuri tuo III-kaavio, eli eipä hotsittaisi juuri sitä ryhtyä uusiksi neulomaan. Ideoita, anyone?
 
* * *
 
 
Toden totta, talviaikakin jo alkaa! No ihmekös tuo, kun jouluaatto on tasan kahden kuukauden päästä, huomasi esikoinen tänään :).
 
 
 
Neulekuvien puutteessa; lystikästä viikonloppua!