Annariu oli löytänyt ekaksi hamsterityökseen oikean ihanuuden. Eiks vaan ole söpöinen myssy?! Päätin minäkin kokeilla, kun sekalaisia Teddy-, Kuura- sun muita paksuja paksuja lankoja löytyy kerä sitä ja toinen tätä.

2253268704_9dcea3c28c_m.jpg

Golden Compass Hat

Malli on suloinen ja yksinkertaisen hauska, mutta neulomisesta ei voi sanoa samaa. Siinä sai pistellä hartiavoimin kerrosta toisen perään. Kuvitelkaa, muovisilla kympin "puikoilla" vetelin Kuuraa ja Teddyä yhdessä. Muovia potenssiin kolme. Nirks ja narsk.

Vaan mitäpä ei äiti tekisi kullanmurusensa iloksi. Lakki on supersöpö, lämmin sekä pehmeä ja murun ehdoton suosikki.

Lankana siis Kuura & Teddy, yht 85 g , mikä täten hamsterisaldoon lisättäköön. Halot olivat kymmenmilliset.

* * *

2247125142_f884b1a6cc_t.jpg

Naputtelin muuten jonkinlaista Samostunikan ohjetta muistiin, sitä kun kommenteissa toivottiin. Mutta sanokaas, tarviiskos siihen tehdä ihan oikeaa ohjetta, vai riittääkö, kun kerron, että 110-senttiseen tunikaan loin 3½ puikoilla 100 silmukkaa ja tikuttelin sitten vauhdilla kaulusresorista alaspäin? Varsinaisen tunikan neuloin 4½ mm puikoilla. Kapoisempi versio lähtee varmaan n. 84 silmukalla, jos ei tee nappihalkiota :).

Kuten sanottua, jonkinlainen alustava ohjeversio on nyt jo olemassa. Jos tarvetta on, voin sen vielä oikolukea ja vaikkapa huomenissa yritää naputella puhtaaksi. Nyt saapi äänestää. Jos joku on  kiinnostunut hieman tarkemmasta ohjeesta, niin ilomielin sen väsään valmiiksi. Olishan se itsellekin sitten vastaisen varalle tallessa :).

 

Toinen tunika on muuten nyt puikoilla. Jätän siitä kasvunvarat pois.

 

Kymppihalkojen jälkeen mun kädet on alkaneet kovasti hamuta sukankudinta tekeille. Taidanpa seuraavaksi kaivaa sukkapuikot esille. Vaihtelu virkistää ja rentouttaa.

 

Taisin vihdoin tajuta tuon kuvansiirron Flickristä. Jopa. Kun tarpeeksi etsii, niin yleensä lopulta löytyy sentään se tarpeeksi iso rautalanka meikäläisellekin :D.

Viikonlopunjatkoja!! Hyviä semmoisia!!