Tytön pitsineuletoppi
 
Malli: Moda 3/2009 nro 44
Koko: n. 8 v/128 cm
Lanka: Mandarin Petit yht 130 g (+hihat 20 g)
Puikot: 3 mm
 
Muuta mainittavaa: Kiva malli ja hauska tehdä. Ensin neulottiin helman pitsikaitale, tai paremminkin reikäneule.
Kaitale ommeltiin yhteen renkaaksi ja sitten poimittiin silmukat helmaosaa varten. Poimiminen oli varmaan hitain ja tylsin vaihe koko neuleessa. Menipä uusiksi muutaman kerran, mutta lopputulos on nyt oikein hyvä. Yläosan kohdalta ohje oli minusta vähän turhan epämääräinen, mutta mä aloin kyllä muutenkin vähän soveltaa siinä vaiheessa. Lopuksi muuten käänsinkin etupuolen takapuoleksi :D.
Meinaisin ensin oikaista ja tehdä helmaosan silkkaa sileää neuletta, mutta onneksi noudatin ohjetta, pitsineule on kiva ja ilmava :).
 
Ohjeenmukaiset hihaliehukkeetkin neuloin ja ompelin ne vieläpä paikoilleen. Vaan sitten purin ne pois, kun en tykännytkään. Toppi näyttää minusta paljon paremmalta ilman niitä liehukkeita. Tai jotenkin vaate oli vähän tenavamainen eskarilaiselle ;). Tyttö itsekin sanoi, ettei noita hihoja taideta tässä tarvita.
Myös neuloin toppin reilusti lisää pituutta, joten se on ehkä vähän tunikamaisempi kuin alkuperäinen malli. Toivottavasti tämä mahtuu vielä ensi kesänä, silloin sitten varmaan toppimitoissa :).
 
Onneksi oon tehnyt aiemminkin kesävaatteita Mandarin Petitistä. Muuten olisin varmaan säikähtänyt mallin melkoisen reilua leveyttä. Nyt uskalsin tehdä tarpeeksi reilun koon, eli 128 cm/8 v. hoikalle 7-vuotiaalle.
Vaate on nyt juuri sopuvan väljä, muttei mikään säkki ja tuostahan neule taatusti vielä tiivistyy, kun sitä käytetään ja pestään. Käyttöneule tästä tuli, luulisin ainakin. Nyt vaan lämpimiä kesäpäiviä odottelemaan!
 
 
Toppi lienee sitten vielä paremmin edukseen, kun jalassa on jotain muuta kuin yökkyrihousut ja sisällä oleva neitikin saa vähän auringosta väriä nahkaansa :D.
 
* * *
 
 
 
Kevät on kyllä selvästi tullut. On puuvillalankojen aika ja on myös virkkausten aika! Taidan tunkea ainakin paksummat villalangat suosiolla hyllyn takariviin odottelemaan myöhempiä aikoja :).
 
 
 
Fufoilun* aika on toki myös ja tänä vuonna taidan keskittyä 2-3 tärkeään fufottavaan. Vielä mahtuu mukaan fufoilemaan, tervetuloa!! 
 
*ufo= unfinished object eli keskeneräinen, kesken jäänyt työ / fufo = finishing unfinished objects eli lopetetaan (puretaan, päätellään, valmistetaan jne.) keskeneräiset työt
 

Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa!