Joulu meni jo ja uusi vuosikin alkaa ihan kohta. Tällä kertaa vuodenvaihteessa voisinkin toivoa hieman edellistä rauhaisampaa vuotta. Joululoma tuli ainakin tarpeeseen!

 Joulua juhlimme ilolla, olemme tavanneet paljon (!) sukulaisia, olemme nukkuneet aamuisin pitkään ja olemmepas vähän urheilleetkin. Meikäläinen tuli suksilla alas rinnettä n. 16-17 vuoden tauon jälkeen ja olipas se muuten kamalan jännää. Eri puolilta kroppaa on löytynyt ihan unohdettuja lihasryhmiä *auts*. Mutta selvisin hengissä ja lopulta se olikin ihan huisin hauskaa!!!

Seuraavaksi voisi hyvällä omallatunnolla saunoa pitkään ja keskittyä puolirauhalliseen uudenvuoden vastaanottoon. Herkkujen kera.

 * * *

Joulunpyhinä tarjosin osalle sukulaisista mahdollisuutta kartuttaa villasukkakokoelmaansa:

Aika moni pari lähti tästä käyttöön ja kaupanpäälliseksi tarjosin vielä jokusen parin lapasia.  

Sitten laitoin lisää sukkia puikoille. Kaksi paria on valmistunut, toinen kyllä jo ennen joulua ja toinen pari tänään.

Tein taas näihin raitasukkiin kantapään ainaoikeaa. Sukkasadossa tein yhdet ainaoikeat kantapäät ja koekäytössä oon niistä tykännyt. Ei ainakaan vielä ole kantapää kulunut puhki, kuten kaksista muista villasukista. Yritän ensi vuonna vältellä liian ohuita sukkalankoja, sillä ei ne meillä tosikäyttöä kestä.

Punaiset sukat tein ensin, neuloin ne 3,25-millisillä puikoilla, joka on minusta paras koko seiskaveikalle. Yksi puikko katkesi jo aiemmin ja sinnittelin toisen sukan yhdellä puolikkaalla puikolla, mutta kun toinenkin puikko katkesi, meni homma liian hankalaksi. Toiset neuloin sitten 3 mm eebeneillä.

***

Voitin muuten jo kauan sitten Silmukatin blogiarpajaisissa ja pääsin noutamaan palkinnon aamupäivän kahvihetken merkeissä omakätisesti Silmukatilta joskus joulun alla. Paketissa oli ihanuudet, neliskanttiset sukkapuikot sekä kuopukselle sopivat hiuspompulat. Kuvat epäonnistuivat harmillisesti.

Suurkiitos, Silmukatti!! Tykkään kovasti neliskanttisista puikoista, niillä on kiva kutoa ja tulee mukavannäköistä jälkeä! Ei ne edes tunnu liian ohukaisilta ja kas vain, olin kaipaillut itselleni juuri 2,25-millisiä sukkapuikkoja. Nappiin osui siis tuo palkinto!

***

Nyt sitten vaan uutta vuotta ja uusia neulekujeita odottelemaan. Tiedossa on mm. Lankaliigalle uusi tapaamispaikka, muutenkin uusia tuulia kotipaikkakunnan lankakaupparintamalla ja ties mitä kivaa :).

Uutta vuotta suunnitellessa on kiva muistella menneitä. Minäkin tässä mietin, mikä mahtoi olla kivoin neule vuonna 2009. Tiskirättejä ainakin tuli tehtyä vinot pinot ja niitä on tilattu lisääkin. Puikoilla oli myös monta Etiopiannuttua ja erinäiset parit sukkia. Vino pino lankaa on siirtynyt neuleiden muodossa vaatettamaan oman perheen ja lähipiirin jäseniä ja on niitä vähän edemmäskin matkannut. Taidanpa jatkaa samaan malliin ensi vuonnakin!

 

Onnellista ja Onnekasta Uutta Vuotta kaikille blogin lukijoille! Tapaamisiin ja neulomisiin!!

 edit. links ja krij.vihr.