Eli lukijoiden toiveista huolimatta vielä kerran tiskirätti-kotiliina-asiaa.
 
Haluaisin kovasti nähdä muidenkin mahdollisia toteutuksia, joten jos joku innostuu tekemään näitä liinoja, niin kertokaapas mullekin. Itse aion ainakin vielä kokeilla muutamia malleja, luultavasti myös virkattuja. Itselleni siis.
Nythän paikalle mahdollisesti eksyneet sukulaisraukat ovat jo peljästyneet pahan kerran. Näinkö alkaa löytyä joulu- tai tuliaispaketeista neulottuja riepuja?! Noo, kunhan nyt itse ensin testailen näitä. Jos oikein tosissaan hurahdan, niin sittenhän muutkin alkavat olla vaarassa joutua kotiliinapropagandan uhreiksi :).
 
By the way, Bloggerissa on olemassa suomalainen tiskirättiblogikin, tosin melko hiljaiseloinen viime aikoina.
 
Tätä liina-asiaa vielä tarkemmin tutkailtuani ja puuvillaista liinaa kokeiltuani olen tullut siihen tulokseen, että neulottu liina toimii vallan hyvin.
Pikkuruista liinaa ei kauaa neulo, eikä se maksakaan oikeastaan mitään, kun tekee keränjämistä. Arkipäivän estetiikkaa :). Pienikokoinen Suviliina, tuo ensimmäiseni, tuntuu ainakin hyvin kuivahtavan ja hyvin se myös pyyhkii!
 
1093280.jpg
 
Eilen ällistyin. Olen ostanut tätä Anchor Magiclinen raidallista puuvillalankaa joskus jostain alekorista yhden ainokaisen kerän enkä ole ennen keksinyt mihin sitä käyttäisin.
Aloin huvikseni neuloa langasta toista pyöreätä liinaa ja tottavie meinasin silmäni tipauttaa - tämä lankahan on ilmiselvästi mitoitettu juuri tällaiselle liinalle!
Liinaan tulee 9 mallikertaa (=sektoria), johon langan 3 raitaa täsmäävät ja kukin raita on tosiaankin juuri yhden sektorin mittainen. Vauh.
 
1093277.jpg
 
 
Vauhtiin päästyäni (ja sen jämälankakorin esiin kaivettuani) testasin myös Pelagian pesukinnasohjetta. Olipas nopea neulottava ja NIIN oivallinen tapa vähentää jämäpuuvillasekoitelankakorin antimia! Semmoista lankasälää mulla kyllä riittää, eikä kaikista saa tai jaksa edes virkata kasseja. Tämän pesukintaan lankojen nimistä tahi alkuperistä minulla ei ainakaan ole siniharmaatakaan aavistusta!
 
1093283.jpg
 
 
Tämäpä kuuluu kuin kuuluukin Lapaskuuhun! Erityisesti Makepeacen tekemänä tämä malli mieleeni jäi, kiitos sinulle siis ideavinkistä!
250352.jpg
 
Nyt pitää ottaa jonkinmoinen loppukiri marraskuun muissa neuleissa. Olen potenut startitista viime aikoina, eli aloitettuja töitä on kasapäin ja liutatolkulla. Jospa niistä nyt edes yhden saisi valmiiksi asti tämän kuun aikana.
Eikun neulomaan :)!