Muistaako joku vielä tämän?
 
Intopinkeenä keväällä aloitettu ja vartalostaan valmiiksi väännetty Buttony jämähti kesän ajaksi totaalisesti korin pohjalle. Vain hihat puuttui, mutta tekele vaikutti jotenkin muutoinkin erityisen tylsältä. Nyppäsin puikotkin jo irti vakavissa purkuaikeissa, kun tarvitsin niitä Caverniin. Kun sitten olin aikeissa ryhtyä tosissaan purkamaan sitä mytteröistä, niin alkoi kuitenkin käydä vähän sääliksi reppana torso tekeles.
 
Vartalo-osaa kutoessa langasta lähti jo varmaan puoli kiloa nöyhtää, joka kutitteli ikävästi kurkussa ja aloin sitten miettiä, että jos puran tekeleen ja neulon langan joskus uusiksi, saan niellä ne nöyhdät vielä toiseenkin kertaan. Njou kiitos!! Päätin siis lopulta tehdä kovanonnentekeleen valmiiksi asti ja kyllä se kannatti!!
 
Tykkään näistä ylösalasraglaneista. Oonkin aika monta tehnyt Ullan ohjeella, viimeksi Cavernin ja nyt tämän Buttonyn.
Tästä kerrasta pitäisi taas hetken ajan muistaa, että näin ison työn kantaminen ja kannatteleminen hihoja tehdessä käy tosiaankin työstä. Niska on aivan jukuralla ja lisäksi tämä lanka ei kovin hyvin kestä sitä roudaamista. Nöyhtää riitti loppuun asti potenssiin viisitoista! *Hatschuu*
 
Mutta lopputuloksesta tykkään tosi paljon. Hihoja pusersin sisulla pitkään ja vielä pitempään. Senttiä sentin perään, kun osa hävisi aina sinne hihaneulomusten mustaan aukkoon. Ovatpahan taatusti tarpeeksi pitkät. Periaatteessa voin nyt vaikka kääntää hihansuut kaksinkerroin tai sitten venyttää hihat ihanan pitkälle ranteiden yli. Kyllä kannatti jaksaa, sillä tykkään tosiaankin pitkistä hihoista.
 
945401.jpg
 
Buttony  (ohje täällä) mallin löysin Kikon blogin kautta
Lanka: Novita Aino, petroolinvärinen n. 580 - 600g
Puikot: 5 mm
 
Raglanlisäyksiä tein taas ohjetta enemmän ja vartalo-osaan tein parit kavennukset sekä levennykset vyötärön tienoille. Hihat sovittamisen myötä.
 
Niin kuin kuvasta näkyy, napit puuttuu vielä, kun ei mun nappiloodasta tuonkokoisia nappeja yhtäkkiä löytynyt yhtätoista kipaletta. Mietin sitäkin vaihtehtoa, että laitan 11 tyystin erilaista nappia, mutta sitä ennen käyn kuitenkin nappikaupoilla vilkuilemassa kivoja buttoneita.
 
Myönnetään juu, hassultahan se näyttää tuossa lattialla leviteltynä, eikä taida kuvasta oikein mitään irrota. Mutta uskokaa pois, epäsymmetrisesti sijoitettu nappilista on aika hirveän näköinen päällä ilman nappeja, vaikka siihen laittaisi sata hakaneulaa riviin!
 
 
Esittelen siis tämän vielä napillisena ja käyttäjän yllä, jos suinkin muistan.
Joka tapauksessa suurin osa neuleesta on tehty huhti- vaiko peräti maaliskuussa. Hihat valmistuivat kokonansa nyt syyskuussa, siksi langankulutus kuuluu vähintäänkin tähän syyskuun puolelle eikä lokakuulle.
 
Cavernissa on muuten myös kiinnittimet paikoillaan jo:

945411.jpg

 
Kuvataan tämäkin "päällä" seuraavan kuvaussession yhteydessä, mikäli se sunkin luonnistuu. Vähän kittana tuo mun Cavern on, kun sitä ei ole vieläkään kukaan ehtinyt pingoitella kunnolla. On vaan nyitty päälle lämmittämään. Sitäkin mukavampi, että tämä Buttony on vallan sopiva. Joka tapauksessa on kiva odotella talvea, kun on kaksi tosilämmintä villatakkia naulakossa odottelemassa!! Joko mainitsin, että tykkään tästä Buttonysta tosissani?!
 
 
Tämä oli syyskuun tavoite: sukkia jokuset, pari Hupo-huivia, vaakatilkkuja muutama ja yksi pitempiaikainen keskeneräinen valmiiksi. Hyvin tavoitteet täyttyi ja lisäksi jämälankoja upposi erinäisiin töihin ihan lankahamsteritahtiin.
Tästä homma jatkuu kaikenlaisten tilaustöiden kimpussa, sillä perhe alkaa yhä useammin muistutella, mitä kaikkia lämmitysasusteita olenkaan luvannut.
 
Nyt taidan kuitenkin parkkeerata soffannurkkaan Miekkosen seuraksi ja tehdä syyskuun vihoviimeisen vaakatilkun valmiiksi!
 
 
Railakasta lokakuuta kaikille ja neulomisiin!!