1170606.jpg

Vihdoinkin lupaamani kuva pojan puserosta. Tästä tuli loppujen lopuksi aivan ällistyttävän  sopiva vanhemmalle pojalle. Lahjaneulettahan ei voinut sovittaa matkan varrella, piti vain mittailla pojan lempparipuseroista, meneekö raglanit yhtään sinne päinkään. Onneksi menivät. Toinen samantyyppinen olisi tilauksessa nuoremmalle.
 
Menin taas hurahtamaan kirjavaan lankaan "kun se näytti niin kivalta kerällä". Niin ja kun se oli niin ihanan pehmeää! Argh. Miksi samaa vanhaa päätä pitää kiusata samalla asialla yhä uudestaan? Loppujen lopuksi tykkään kuitenkin tuosta farkkutyylisestä epäkuviosta valmiissa neuleessa. Voitte silti kuvitella, että jännäsin matkan varrella, miten rumasti nuo colorit alkavat läiskittyä. Harkitsin myös, pitäisikö ryhtyä torjumaan mahdollisia läiskiä kahdelta kerältä vuorokerroksin neulomalla, mutta onneksi sitä ei sitten tarvittukaan.
 
Ostin lankaa alun perin 400 g, hihojen puolivälissä onneksi hain sitä yhden kerän lisää. Lankaa nimittäin meni lopulta 440 g, joten pulaan olisin aatonaattoiltana joutunut ilman sitä lisäkerää. Kuva lankakeristä on täällä. Tein puseron muistellen tätä taannoista Samospuseron ohjetta ja vertaillen aina välillä keskentekoista puserontynkää molempienkin poikien muihin sopiviin puseroihin. Mielenkiintoinen projekti, sillä kaveri on hoikka, mutta hartiat kuin ladonovet ;).
Todella sopiva ja istuva tästä siis tuli ja lanka on aivan ihanan pehmeää sekä kutittamatonta, joten se "kelpaa" myös villapuserovastaiselle kymppivuotiaalle. 
Aika näyttänee, miten lanka käyttäytyy käytössä ja pesuissa. Päällepäin voisi kuvitella, että tämmöinen pehmolanka ryhtyy heti kohta nöyhtääntymään, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Koneessa aion puseron myös pestä, toki villaohjelmalla.
 
Kyllä siinä on pitkät hihat:
 
1170611.jpg
 
 
Pusero, koko n. 145 cm (10 v.)
Lanka: Red Heart Damaris Color 440 g,
Puikot: 4 ½ ja 5 (vai 6 mm ??)
Silmukkamääriä ja perusmalli: vilkaistu tästä Samospuserosta
Muuta: pieni halkio edessä.
 
Ihana lanka, kutittamaton ja pehmeä, sopii siis myös villapaitakammoisille :)
 
 
Tänään sain valmiiksi myös pikkuiset raitasukat, jotka päätynevät johonkin keräykseen. Koko lie n. yksivuotiaan, vanhoja seiskaveikkoja kului n. 55 g.
 
1170613.jpg
 
 
 Olen myöskin laskeskellut vuoden 2007 neuletekosiani ja yrittänyt saada joitakin keskeneräisiä vielä valmiiksi. Uusi vuosi olisi mukavaa aloittaa edes jotakuinkin puhtaalta pöydältä, neuleiden ja käsitöiden osalta ainakin :).
 
 
Lankaa on laskujen mukaan kulunut vuoden aikana yli 16 kiloa, joten sukkia, lapasia, pipoja ja puseroita on siitä päätellen valmistunut aika pino. Jokunen kilo lankaa on siirtynyt lankahyllyistä vaatekomeroiden puolelle mm. puseroiden, liivien ja jakkujen muodossa. Lisäksi on valmistunut kaiken maailman pikkusälää; nukenmekkoja, verkkokasseja, pääsiäistipuja sekä tiskirättejä, vaakatilkkuja ja pesurinkuloitakin. Katsotaan, saanko tarkemmat (?) laskelmat tehtyä jo huomisen aikana, vai siirtyykö tilastointi hamaan ensi vuoteen :D.
 
* * *
 
Oikein, oikein lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille tästä mukavasta neulevuodesta 2007! On ollut suuri ilo harrastaa käsitöitä kanssanne. Siispä haluan toivottaa huikean paljon hauskaa puikkojenkilkuttelua myös ensi vuonna, eli Onnellista Uutta NeuleVuotta 2008!
 
1170614.jpg
 
Neulomisiin!!