Pieni punainen projektini siis valmistui nippa nappa ajoissa. Tätä minä viime viikon neuloin. Säädin raitoja, jännäsin lankojen riittämistä, purinkin välillä ja lopuksi neuloin melkein kaikki kerät viimeiseen langanpätkään! Maanantaiaamuksi piti valmistua.

 

Lauantaina alkoi näyttää yhtä aikaa hyvältä ja pahalta. Hyvältä sikäli, että neule edistyi, huonolta sikäli, että langat alkoivat jo tosiaankin loppua.

Loppuun asti kuitenkin pääsin ja viimeiset rivit mentiin sitten todellakin niillä langoilla, joita jäljellä vielä oli.
 
Sisu glitter tavallaan pelasti tämän kolttuprojektin, sillä sitä riitti vielä, kun kaikki muut langat oli käytetty viimeistä senttimetriä myöten.
Loppuvirkkaukset ja hihansuut viimeistelin siksi juuri tuolla kimallelangalla.
 
Iloinen ja innostunut pieni tonttutyttö lähti kuin lähtikin maanantaiaamuna kerhon pikkujouluihin uusi vaate yllänsä.
Tämä on siis - sekä tarkoituksella, että hieman myös olosuhteiden pakosta - liivikäyttöön tarkoitettu tunikamittainen vaatekappale. Olisko se nyt sitten vaikka tunikaliivi?
 
 
 
 
Ohje: Oma, Samostunika (klik) muokattuna
(alkusilmukoita 102)
Langat: Novita Wool, viininpunainen, Teetee Wilma 2 eri väriä, Sisu Glitter punainen
Puikot: (muistaakseni) 3,5 mm
Langankulu yhteensä 160 g, mikä vielä marraskuun tiliin lisättiin
 
Ynnä muuta: Oiva käyttövaate joulukuun tonttutunnelmiin. Vanhat tonttupuvut on jo niin loppuun käytetty, että oli kiva tehdä jotain ihan uutta nuorimmaiselle. Toisaalta harmi, että tästä kivasta projektista meinasi aikapulan takia tulla turhan pakkopullainen. Lopussa kuitenkin kiitos seisoo :).
Tunika on aika erinäköinen, jos alle pukee valkoisen, vähän juhlavamman puseron ja vaikka hameen. Näin se on ihan arkivaate, pikkuisen jo pinaattikeitossakin uitettu :). Niin mieluinen, että se piti vielä yökkyrinkin päälle vetäistä:

Tonttuilemisiin :)!