Aloitin viikonloppuna Kuuraneuleen, joka eteni 6 millin haloilla oikein hyvin kainaloihin asti ja ylemmäskin. Sitten iski kyllästys. En vaan jaksanut ryhtyä viilaamaan niitä loppusäätöjä. En edes ole ihan satavarma, kumpi puoli neuleesta tulee oikeaksi puoleksi, joten parasta kai antaa asian hautua ihan rauhassa? 
Hautumisen ajaksi on hyvä ottaa jotain muuta, uutta ja kivaa puikoille, eikös vaan?! 
 
To Do-listalla on keikkunut jo jonkin aikaa damaskit tahi villahousut kuopukselle. Ohjeenkin löysin jo jostain vanhasta Novitasta, joten aika tuntui sopivalta ryhtyä damaskintekoon. Alku sujui sutjakasti bambusukkapuikoilla mutta jatkuu siitä eteenpäin parhaiten siirtämällä molemmat puntit vierekkäin pyöröpuikolle. Etsinnässä siis kolmosen pyöröt.
 
Kolmosen pyöröt löytyivät, mutta olivatten kiinni kesäisessä bambupuserossa (joka ei neljännesvuoteen ole edenyt riviäkään).
Bambupusero sinänsä näyttää ihan ookoolta, ei vain ole harmainta aavistusta, kenelle sen tekisin. Bambupuseroa pitää siis vähintään sovittaa, jotta sitä voisi jatkaa. Se kannattaakin saman tien siirtää pidemmille pyöröille. Etsintään siis seuraavaksi ne tooooooosipitkät, messuilta ostetut pyöröt, joilla harrastan sovittelemista muutenkin.
  
Kesällä matkaneuleena aloitettu rinsessapalmikkoviritelmä on pidellyt pyöröjä siitä lähtien kun sen alkuperäisiä puikkoja joskus tarvittiin johonkin muualle. (Mihinkähän?)
 
On siis taas kerran toteutettava Operaatio.
 
Ensin valitsevan sopivan pyöröpuikon ja vaihdan sen rinsessaviritykselle, jolle muuten koittaakin ihan uusi kohtalo, kunhan sinne asti ehditään. Rinsessaviritelmästä vapautuvan pitkänpitkän pyörön neulon bambupuseroon, joka saa samalla kainalosilmukat valmiiksi mittausta varten.
Bambupuserosta vapautuva kolmosen pyörö..... äh, mitäs sillä pitikään tehdä?
Niin, ne damaskit. 
 
Pikku hiljaa mokoma puikkosekameteli alkaa jo ärsyttää, joten minäpä tartun huusholliin hajaantuneisiin pyöröpuikkokokoelmiin. Otan ne oikein käsittelyyn ja mittaukseen ja lajittelen ne taas vähäksi aikaa ihan numeroiden ja mittojen mukaan.
Samalla vaivalla löytyykin "kateissa" ollut kutosen lyhyt pyörö, jota varten loin jo toissapäivänä silmukat Mambosta. Neulon siis Mambosta pipon.
 
 
Nyt kipin kapin etsimään ne damaskit työn alle. Loppujen lopuksi teen niitä sittenkin 3 ½ millisillä pyöröpuikoilla, mutta tulipahan siivottua puikkopurkki. Vähäksi aikaa.

986797.jpg

Mambo-pipo 4-vuotiaalle. Puikot 6 mm, 52 s. (55 g)