Tai siis kämmekkäät, puolihanskat, melkeinlapaset,.... mikähän näiden oikea nimitys mahtaa olla? 

 

Pari vuotta sitten tein pojille kämmekkäät. Toiselle hämiskuvioiset ja toiselle lepakot. Lepakkokämmekkäistä ei ollut enää paljonkaan jäljellä, käytössä olivat aivan puhkiriekaleiksi kuluneet. Tuli siis tilaus uusista kämmekkäistä ja 13-vuotissynttärin kunniaksi sain nämä tehtyä, pienellä viiveellä tosin, kun sovittaminen ei aina onnistunut silloin, kun olis ollut tarvis.
 
Lankana Janne ja raitalankana Kirjo-Pirkka.
Langankulutus yht. 60 g
Puikot 3 mm
 
Malli: omasta päästä peruslapanen kiilapeukulla
Koristelu: Joku kiemura, että erottaa, kumpi on oikea ja kumpi vasen.
 
Silmukoita aluksi 40, sileään osuuteen lisäsin yhden silmukan per puikko.
Peukussa 14 + 4 s.
 
 
Nämä hanskulit menivät taasen suoraan käyttöön. Ovat muuten yllättävän hyvä vaatekappale näin kalsealla kevätsäällä. Tumput/lapaset olis jo liian kuumat ja jotain hanskoja kuitenkin (etenkin pyöräillessä) tarvitaan. Voisin muuten tehdä kaverille toisetkin, niin olisi sitten pihahanskulit ja ne paremmat hanskulit erikseen.
 
 
 * * *
 
Kyllä mää muutakin olen saanut valmiiksi. Oikeastaan yhden vähän isommankin työn ja oikeastaan yhden ufon. Kuvapuoli ontuu meillä, joten ensi kerralla niistä sitten lisää.
 
Kuvia odotellessa taidan neuloa pienelle neidolle kevätjuhlaneuletta, ettei vaan tule liian kiirus. Sain vihdoin eilen sen puikoille, suunnitellut oon jo monta viikkoa - ja etsiskellyt tietty just oikeaa mallia. Sekä lankaa mallille. Joka lanka ehkä riittää tai sitten ei. Tiedossa luultavasti siis vaihteeksi soveltamista. On tää ihanaisesti luovaa puuhaa!
 
Muutenkin on kesää puikoilla. Ties, vaikka se aurinkokin vielä jonain päivänä muistaisi paistaa :).
 
 
 
 

P.S. Lisään virkatun peiton mitat ed. postaukseen, koska niitä kysyttiin. Muistiksi itselle myös!