*Lisäys lopussa, vastaus kommenttikysymykseen*

Kiitos kaikille onnitteluista! Synttärit ne tuli ja meni, hauskoja lahjojakin sain. Mm. tämänmoinen huippusalainen projekti piti jälkeläiset täpinöissään ennen merkkipäivää:
 
1907781.jpg
Paidassa kuva joka tyypiltä, tässä yksi osuvimmista..
 
Koska väki ympärillä oli kovasti pistoksissaan, jännitys tarttui lopulta meikäläiseenkin. Aloitin sitten vaikka kuinka monta uutta työtä pitkin viikkoa. Sukkia, huiveja, pipoja... no niitä asessoreita eli asusteita.
Yksi huivi melkein valmistuikin, se on enää reunusta vailla, vaan se on nyt mystisesti kadonnut jonnekin. Viimeksi näin sen jonkun Teddy-karhun kietaisimena, joten löytynee, kun kuopuksen huonetta seuraavan kerran tarkemmin tutkistellaan.
 
 
 
Kahdet pienet sukat myös valmistuivat. Nämät päätynevät paikalliseen vauvansukkakeräykseen - Katja hoi, tuonko sulle lavvantaina? No tietysti he hyppivät Hillokellariin myös!
Molemmat sukat on Nallesta neulottu ja pitsimalli valkoisiin löytyi Ravelrystä (linkki).
 
2856029953_cb1692cc0b.jpg
 
 
 
 
Sitten, zabadabadui! Pois alta pyöriöösit, ylösalasraglanoosit ja jopa huivioosit! Uusi into on iskenyt jälleen. Eilen se kaappasi mut ja puikkoni mukaansa ja se on kuulkaas menoa nyt. Ainakin siihen asti, kun langanvaihto-operaationi aiheuttaa painajaisia mittailusäätöjen suhteen. Tai ehkeipä sittenkään. Tämä, jos mikä on addiktoivaa.
 
2856031051_ae0d1b911a.jpg
 
Jepulis jep. Palmikkoosi. Kiitos Anne :).
 
Poden nykyisin yhä uusia ja uusia neuloosin lajeja, joten kysymyksessä täytyy olla myös vähintäänkin keskivakava addiktoosi.
 
Miksette varoittaneet, ettei palmikointia pysty millään lopettamaan, kun kerran on puikkoihin tarttunut...
 
 
Palmikollista uutta viikkoa!!!!
 
-----------------------------------------------------
 
Siispä vastaan tähän Salamanterille kommenttikysymykseen lasten sukista. Täytyy ensinnäkin todeta, että minä osaan tehdä sukkia lähinnä naisen kokoon 39 - sattuneista syistä. Seuraavaksi parhaiten onnistuu koon puolesta muut meidän perheessä olevat numerot :). Muut onkin vähän hankalampia ja esim. vauvan sukkien kanssa on joka kerta sama pähkäily. Ekoista tulee vähän turhan leveät, mutta kun teen toiset heti perään, niistä tulee paremmat :).
 
Enivei, etsin sukkientekoon avuksi pari kätevää sivua:
 
* Novitan sukkataulukko (pdf) 7 veljekselle. Novitan sivuilta löytyy muitakin koko- ja silmukkataulukoita. Monilla on kuitenkin semmoinen kokemus, että nämä mitat ovat melkoisen reilut! Riippuu tietenkin paljon käsialasta.
 
 Luottaisin itse enemmän tähän toiseen taulukkoon:
 
Tiinan sukkataulukko -  siis mitat, ei varsinaisesti tietylle langalle määrättyjä silmukkamääriä - (pdf  löytyy täältä).
 
 
JOs nyt itse tekisin 24-numeroisia lasten sukkia, seuraisin varmaankin Novitan koon 22 silmukkaohjeistusta? Parasta tietysti on, jos voi vielä ottaa mitat tai sovittaa sukanomistajan omaan jalkaan!
 
Onnea sukankutimille! Toivottavasti tulee hyviä sukkia :).