Sain valmiiksi ainakin yhden lupaamani sytomyssyn.
Matleena ja Seijasisko ovat saaneet ideallaan aikaan varsinaisen kansanliikkeen. Pitkälti toistakymmentä sytomyssykeräystä on menossa ympäri Suomen ja näin minäkin kannan pienen korteni kekoon.
Tietoa keräyksestä: 
 
Sastamalassa myssyjä kerää Silmu&Solmu, sieltä myssyt matkaavat TAYS:iin. Täällä lisätietoa TAYS:n keräyksestä.
 
 
 
Sytomyssy Taysiin
Lanka: Zettl Colorado (Lidl) 52 g
+ Reunuksessa Novita Tennessee
Puikot: 3 mm
 
Ohjeesta tulee tällä langalla (ja meikäläisen käsialalla) aika reilu koko, joten seuraavaan teen yhden lisäyskerroksen vähemmän niin tulee sopivampi.
Tähän tein reunuksen tarkoituksella aika tiiviiksi, ja se hyvinkin pienentää pipoa. Näin pipo pysyy hyvin päässä, vaikka on muuten hiukan löysä.
Kiitos TiiQ:lle kivasta pipomallista, tätä oli hauska neuloa ja mallihan on helposti sovellettavissa. Reunus oli myös hauska neulottava!
 
 
* * * 
 
Kotiväkikin tarvitsee myssyjä. Kuopukselle ei löytynyt yhtään pyöräilykypärän alle mahtuvaa ohutta lakkia. Vaan onneksi myssyohjeita oli jo valmiiksi katsottuna hyvä pino. Ja onneksi kaapista löytyy lankaa ja puikkoja, niin eihän siinä kauaa nokka tuhise ....:)
 
 
Tytön kevätmyssy
Ohje: Moda 4/2006
Lanka: Sandnes Garn Mandarin Classic vedenvihreä 43 g
Puikot: 3 mm
 
 
 
Mulla on työn alla Modan ja muiden tilaamieni lehtien ohjeiden läpikäyminen. Hyllyt on piukassa lehtiä ja lehdet on piukassa ohjeita. Pitääpä joskus sitten tehdä myös niiden ohjeiden mukaan. Lopetan tilaukset, jos ei löydy toteutettavia ohjeita riittävästi. Nih.
Modassa näköjään kesänumerot on mun suosikkeja. Yhden illan kun plarasin lehtipinoa, niin johan löytyi nippu ohjeita toteutettavaksi. Millähän ajalla?
 
Tarttisin kyllä itsekin kevätmyssyn. Villapipo on aika kuuma, mutta ihan ilmankaan en tarkene :). Onneksi pipoja on hauska neuloa.
 
 
 
Nyt mä poistun paistamaan pikamunkkeja.
Sit kaivan ufot esiin.
 
Tässä vielä perinteinen pikamunkkiresepti muillekin mattimyöhäisille: 

Vappuaaton pikamunkit: 

5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 dl kermamaitoa
2 munaa

OHJE:

Sekoita kuivat aineet kulhossa.  Lisää kulhoon kermamaito sekä munat. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota saman tien taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja kypsennä ne rasvassa (180*) vaaleanruskeiksi noin 4-5 min. Sokeroi munkit lämpiminä ja tarjoa ne mahdollisimman tuoreina.

 

HAusKAA VApPuA!!!

 

Suurkiitokset kesätopin keräämistä kivoista kommenteista :)!