Taas. Tunikoiden neulominen on nimittäin ihan superhauskaa!

2642455613_bfcfbe19bd.jpg

Tunika, koko n. 110 cm
Lanka: Novita Bambu n. 160 g
Puikot: 3,5 mm
Malli: oma
 
Se iso heinäsirkkapyöriötakki oli tekeillä, ja tarvitsin vaihteluksi ja mukaan otettavaksi puikoille "jotain".
 
Aloitin sitten vaihteeksi tunikan kuopukselle. Juu-u. Osittain syynä oli kyllä sekin, että halusin vihdoinkin testata käytössä tämän langan.
Miten mahtaa Novitan Bambu kestää käytössä, siis pitoa ja pesua vuorotellen? Olen vain virkannut yhden topin, eikä se ole ollut paljon käytössä.
Pianhan se nähdään ja sitten selviää, kannattaako tuota bambulankaa hamstrata ehkä vähän enemmänkin. Mukavaa neulottavaa se kyllä oli ja lopputulos hivelee silmiä, ihoa ja - pakko myöntää, itsetuntoakin. Olen nimittäin erittäin tyytyväinen tämän työn lopputulokseen.
 
2642454655_fddd9a1864.jpg
 
 
Kun on tämmöinen neuloja, joka tykkää (on siis jumittunut)  yli kaiken sileästä pinnasta, niin tähän sain mielestäni juuri sopivasti pari pistettä iin päälle. Laskoksista tahi vekeistä tuli juuri sellaiset kuin halusinkin ja reunuksetkin onnistuivat vallan nätisti (vaikkei sitä kuvasta kovin hyvin näykään).
 
2643281270_f3001f9785.jpg
 
Edellinen tunika, se Butterflystä neulottu on jo hieman kutistunut, se lanka kun ei oikein tykkää pesuista. Vaikka päättelin helman varsin löyhästi, sekin kinnaa jo vähäsen. Siksi halusin tähän vähän joustavamman reunuksen ja se onnistuikin mukavasti vähän kikkailemalla. Käytössä sitten näkee, miten tämä käyttäytyy, mutta ensisovitettuna tunika on aivan nappi juttu :).
 
Napeista puheen ollen, jos löytyy jotain kivaa nauhaa tai nappeja matkan varrelta, niin semmoisia ehkä laitan tuohon "nappilistaan" somisteeksi. Katsotaan nyt, hyvä tämä on näinkin.
 
2642457379_8168c1d559.jpg
 
* * *
 
Fufoilupalkinnot on arvottu ja minua lykästikin oikein hauskasti. Lähetän itse palkinnon Pelagialle ja itse saan vastaanottaa jonkun mukavan yllätyksen Maartsilta! Kiitos vielä Outille avusta emännöinnissä ja kaikille fufoilijoille mukanaolosta!
Tämän bambutunikan ansiosta saatan muuten vielä lähiaikoina innostua eräästä (toisestakin)  ufosta!
 
***
 
Isognu on ojentanut minulle hienon blogitunnustuksen. Voi kiitos!! Olen kovasti kiitollinen tästä palkkiosta, mutta niin surkea jakamaan näitä eteenpäin. Edellinen tunnustuskin on muuten vielä jakamatta, voi miten noloa! Nyt juuri vuodatus toimii ainakin niin hitaasti, että linkkien hakeminen on ihan toivotonta.
 
***
 
Jokos uusi Ulla on mahtanut ilmestyä, enpä ole ehtinyt vielä tsekkailemaan?
 
Nyt juuri puikoilla ei ole mitään kauhean kiinnostavaa; vain yksi toppi, josta ehkä ei edes tule toppia, koska ohje petti koon suhteen ja omiin soveltamisviilauksiin lankaa on liian vähän. Pitäisköhän suosiolla purkaa koko juttu ja aloittaa jotain ihan uutta?!
Vaikka jotain virkattua.. uudessa Modassa ainakin oli monta kivaa virkkuuta! Kesätuliaisia ainakin pitäisi tehdä. Tai vaikka uusi tunika :).