(Edit lopussa - ja uudempi edit, vaihdoin otsikon - alkoi se raato kuulostaa niin brutaalilta. Ketunhäntä on oikeasti söpö ja kiva ja jatkoakin taitaa olla luvassa....)

Tänään meidän postilaatikosta sitten löytyi se kuollut kettu, jolla Muoriska ehtikin pelotella useamman kerran. Ketulla oli vähän evästäkin mukana.

103872.jpg

Kyseessä oli Muoriskan synttäriarpajaisten voitto, joka jo etukäteen sai pelonväristykset selkäpiihin, kun lähettäjä jo ainakin viikon ajan hykerteli, hieroi juonikkaasti käsiään yhteen ja eilen illalla viimeksi kävi "lupailemassa" postia, ihan selvästi ketunhäntä kainalossaan...

Kiitos Muoriska hauskasta ylläristä!!

Mukana oli myös kesäisiä servettejä ja ihan oikeasti tuo "ketunhäntä" on avaimenperä / maskotti, joka pitää kovasti happamista pihlajanmarjoista.

 

Tässä vielä todiste meidän osallistumisesta KIP-päivän viettoon. Nuorimies tekee tässä peiton palaa.

103869.jpg

Palaset on jo luovutettu eteenpäin ja ensi viikolla kenties menemme kokoilemaan peittoja, mikäli siihen on tarvetta.

Minäkin sitten päätin eilen kokeilla Salomoninsolmuja. Ikivanhaa Sofil Carina-lankaa oli juuri sopivasti, riitti vielä hapsuihinkin. Alun perin kaavailin tekeväni siihen jonkinlaisen pitsireunuksen, mutta ei niistä tullut oikein kauniita, niin päädyin sitten hapsuihin. Huivi laskeutuu kuitenkin paljon nätimmin, kun on vähän "painoa" reunoissa. 

103870.jpg

Lanka on minusta aivan ihanan pehmeää ja tykkään tuosta väristä tosi paljon. Oon säilyttänyt sitä ties kuinka kauan ja talvella tein siitä jo yhden Fifin. Vielä olis pieni nyssäkkä jäljellä :), tyypillinen jämälanka, jota riittää ja riittää....

 

Ja nyt päästän muoriskan jännityksestään, paketti on siis perillä :)!

Lisään tähän loppuun vielä vinkin. Itselläkin oli jonkinlainen kynnys kokeilla noita Salomonin solmuja, mutta lopulta alkoi kiinnostaa, että voisko sen meikäläinenkin hoksata. Idea on loppujen lopuksi älyttömän yksinkertainen, itse ajattelen sen näin. Tehdään ketjusilmukka. Venytetään sitä seuraavaa ketjusilmukkaaa ja "lukitaan" se takana oleva lanka kiinteällä silmukalla. Sitten taas venytetään ketjusilmukkaa ja lukitaan ks:lla ja venytetään ja lukitaan.

Jossain vaiheessa aloin kokeilla ruutuja. Jos tekee kolmiohuivin, tehdään aluksi neljä lenkkiä ja yhdistetään ne vinoneliöksi. Sitten vaan kiivetään rivi kerrallaan ylöspäin, reunoihin tulee kolme lenkkiä, muulloin kaksi lenkkiä, jotka kiinnitetään lomittain edelliseen kerrokseen. Siihen "lukituskohtaan".

No niin, nyt se simppeli ohje menikin ihan sekaisin ;):).. Mutta suosittelen kokeilemaan,  on oikeasti kiva, addiktoiva, nopea, hyvä, kaunis ja ennen kaikkea; HYVÄ MATKAKÄSITYÖ!!

Tähän mainoslauseeseen päättyy tämä raportti :). Nyt pakollisiin kotihommiin, apulaisten kanssa on jo sovittu urakkapalkasta.