Juskalta sain haasteen:

"Mistä bloginimesi on peräisin?
Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä.
Mistä ne ovat peräisin? Mikä on niiden tarina?
Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?
Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin."

Ensin ajattelin, että minäpä laitan teidät arvuuttelemaan blogini nimen alkuperää, mutta kerron nyt sen itse kuitenkin.

Blogin nimi on kaikessa yksinkertaisuudessaan eräänlainen sanaleikki, joka kerran sattumalta pälkähti päähäni. Siinä keikkuu mukana lapsuuden suosikkileikki 10 tikkua laudalla sekä jokseenkin kuvaava totuus meikäläisen työskentelytavasta.
Kun saan neuleinnostuksen, mulla välttämättä ON vähintään 10 puikkoa langoilla. Niitä on kaikenlaisia innostuksenpuuskissa aloitettuja, keskeneräisiä, marinoituneita, vääränkokoisia, viimevuotisia, lankakokeiluja, mallitestauksia ja ties mitä tekeillä olevia.
Alun perin pidin muuten blogia Spacessa ja siellä se oli muodossa Kymmenen tikkua langalla, mutta muutin nimeä "lyhyemmäksi", kun siirryin Neuleolympialaisten aikaan tänne Vuodatukseen. Tykkäsin, että blogissa pitää olla myös kommentointimahdollisuus ja se onkin luultavasti parasta koko bloggaamisessa, eikö?!
 
Helmis oli alkuun Helminalle ja sen nimimerkin tempaisin ihan baskerista, kun joskus piti Novitan neulomoon kehittää joku nimimerkki, jonka helposti muistaisin. Helmineuletta ja Nalle-lankaa siinä hämärästi muistelen ajatelleeni.
 
Olisi muuten oikein mielenkiintoista tietää, millaisia mielikuvia tästä bloginimestä tulee, joten kertokaa ihmeessä, jos jotain erityistä on mielessä.
 
Heti en nyt ehdi vilkaista mahdollisia haasteuhreja, sillä nämä haasteet liikkuvat yleensä aivastusta nopeammin, ja bloginluvut on viime aikoina jääneet aivan minimaalisiksi meikäläiseltä. Jos tulee joku hyvä haastettava uhri mieleen, niin lisään sitten.
 
Halutessaan saa toki napata mukaansa, ken lystää!
 
 
Kun nyt kerran vauhtiin pääsin, niin kerronpa samalla jonkinlaista tilannekatsausta.
 
Alkuperäsuunnitelmia pidemmäksi venähtänyt vierailusessio on vienyt ajan ja huomion viime päivinä melkoisen tehokkaasti. Meillä on ollut vieraita kaikaisilta mailta ja ajoilta, unkarilaisia tuttavia yli 20 vuoden takaa. Hauskaa on, että ammoin alkanut ystävyys näyttää jatkuvan seuraavassa sukupolvessa varsin iloisissa merkeissä.
Vieraiden nyt matkustettua eteenpäin, siirryimme vuorostamme synttäreiden viettoon, nuorempi nuoriherra täytti tänään 8 vuotta, eikä sitä tietenkään juhlita suotta. Muutamaksi lähipäiväksi on vielä vieraita (ja leivontaa) tiedossa.
 
Käsitöiden suuntaan vilkuilen välistä oikein kaihoisasti, mutta eipä siellä kovin kummoista ole syntynyt.
744294.jpg Tämä Hamonen on ollut käytössä, mutta lopullista muotoaan se hakee vieläkin. Ota nyt selvää nuorten nykynaisten (4v) oikuista, tällä hetkellä siitä pitäisi kuitenkin tehdä tunika, mutta ilman olkaimia!!?!?????
 
744988.jpg
Kesäkassitempauksen virkkuukin näyttää siirtyvän joululahjasäkkiosastolle. Hmpf. Pahuksen amatörimäinen mittamoka! Positiivista on  (kai?) se, että jämälangat saavat nyt kyytiä. Jos kohta riittävätkään.
En ole vielä ehtinyt edes esittelyä naputella kassinvirkkaajille, liekö diskaavat koko firmasta kohta pois..
 
Mutta nyt meen laatimaan huomista kaakkulistaa ja virkkaamaan vielä yhden, noin tuhannennen kerroksen siihen säk... kassiin. Näen unta siitä, että pääsen joskus sankoihin saakka.
Mulla ei nyt taida olla edes mitään kuvaa näytettäväksi, kun mitään en ole ehtinyt kuvaamaan. Höh.
 
Moi taas ja oikeinpa hauskaa heinäkuun jatkoa!!