Tässä toivottu sniikkerien ohje kuvineen. Pahoittelen kuvien epätarkkuutta.

The Pattern *In English*

Jos haluat opetella kärkialoituksen ja tehdä sen johonkin nopeaan työhön ja kenties haluat vielä testata ns. kolmen puikon päättelyä, tämä ohje on juuri siihen tarkoitukseen sopiva harjoitustyö.

 

Lankana  Novita 7 veljestä (kuvassa itsevärjättyä seiskaveikkaa), sukkapuikot n. 3 mm.
Koko n. 37/39
 
Sniikkerit aloitetaan kärjestä. Luo 6 s yksinkertaisella langalla yhdelle puikolle. Poimi toisesta reunasta 5 s ja jaa s:t 4:lle puikolle. Neulo 1 krs oikein, lisää 1 s, niin joka puikolle tulee 3 s.
Lisää reunoissa 1 s joka krs, kunnes sinulla on 7 s /puikko. Lisää tämän jälkeen  1 s joka 2. krs, kunnes sinulla on 12 s / puikko (tai sopiva määrä sen mukaan, teetkö pienemmän vai suuremman sukan kuin ohjeessa).
 
(Netistä löytyy ohjeita tähän mm. Ullasta. Jos et ole vielä tutustunut kärkialoitukseen etkä tykkää itse ryhtyä säveltämään, vilkaise ohjetta esim. täällä tai kasialoitus täällä)
 
*
 
Neulo pyörönä sukkaputkea n. 20 krs = kärjestä laskien hieman vajaa 40 krs (ja sovita). Neulo sitten sukan päälle, tulevan suuaukon kohdalle  2 n (= ed. puikon viimeinen ja seuraavan puikon 1. s), seuraavalla krs:lla kaikki s:t oikeaa, seuraavalla krs:lla 4 n.
 
Sukan aloituksen lisäyskohdat jäävät sukan reunoille!
 
*
 
Jaa työ keskeltä päältä ja jatka tasona neulomista. Neuleen ( sukan aukon) reunoissa neulo 3 s ainaoikeaa. (Reunassa nosta 1. s:n neulomatta, lanka jää taakse ja  kiristä hieman, ettei reuna lerpsota.)
 
*
 
 
Neulo tasona kantapäähän asti.
Voit tehdä kantapään aivan suoraksi tai jos haluat hieman pyöristää kantapäätä, kavenna muutamalla rivillä ennen kantapäätä.
((neulo 2. puikon puoleenväliin, * 2 o yhteen, pari s. oikein, 2 yhteen*. Toista samoin ylivetokavennuksilla 3. puikon alussa.
Toista näitä kavennuksia haluamasi määrä joka 2. krs:lla.))
 
 
Kun jalkaosa on sopivan pituinen (sovita), liitä kantapään puolikkaat yhteen. Koko on sopiva, kun vielä hieman joudut venyttämään vastakkaisia reunoja kantapäässä yhteen.
 
Taita sukka kaksinkerroin ja aloita avoimesta yläreunasta.
Neulo vastakkain olevilta puikoilta vastakkaiset silmukat yhteen ja päättele samalla.
 
*
 
 
Päättele langanpäät ja tee toinen samanlainen sniikkeri.
 
 
 
Jos huomaat ohjeesta puuttuvan jotain tai se on ihan tyystin omituinen, laita ihmeessä kysymyksiä tai korjauksia.
 
 
Ilahdun kovasti, jos laitat kommenttilootaan maininnan, mikäli käytät ohjetta.
 
Parannuksia ja ties mitä lisäviritelmiähän voi aina tehdä. Päälliosaan ajattelin itse kokeilla vielä kirjoneuletta ja mikä ettei pienet palmikot laittaisi kiertämään tuohon reunukseen.. ja...
 
Jos ei halua sukan taakse näkyvää saumaa, silmukat voi yhdistää kolmen puikon päättelyllä tai päätellä ihan tavallisesti ja ommella sitten yhteen.
 
PS. Kasasin pelkän ohjeen ilman kuvia tänne.