Esikoinen oli toivonut talvitakkiin sopivaa myssykkää ja Tampereen messuilta ostettiin sitä varten lankaakin. Aina vaan meinasi myssy jäädä muiden tilausten ja toivomusten jalkoihin. Kun sitten kuopuksen tunika valmistui ja lapaskuukin oli loppu, päätin neuloa myssykän neidille synttärilahjaksi.

Lakkia on aika hankala tehdä sovittamatta, mutta onneksi asiasta oli jo sen verran ollut puhetta, että tiesin toiveena olevan nimen omaan Mario-myssyn. Tämän tekeminen salavihkaa onnistui ja silti tuli ihan passeli päähine. Mitta-apuna käytin nimittäin tätä (klik) viime keväänä neulottua ensimmäistä versiota :). Napit ompelin somisteeksi sillä ajatuksella, että napsasen ne pois, mikäli näin toivotaan. Somistukset saivat kuitenkin mieluusti jäädä paikoilleen.

3084670531_7c17c883c6.jpg

Mario-myssy
Ohje: Jatta soheltaa (klik)
Lanka: Novita Rose Mohair 2-kertaisena yht. 60 g
Puikot: 5 mm
Napit: nappipurkin kätköistä

Tässä on nyt siis todistetusti ensimmäiset tämänvuotiset messulangat neulottuina. Muutakin messulankaa on puikoilla, mutta kummallisen hitaansorttisia ovat. Ei niistä meinaa tulla valmista.

* * *

Posti toi Ilulta klubilankaa ja vei mennessään Lapaskuun palkintopaketin SinikkaP:lle  :). Postia siis odotettavissa.

Pitkään harkitsin heleiden ja murrettujen sävyjen klubien välillä. Niin pitkään sitä pohdiskelin, että meinasi koko klubitouhu mennä ohi. Nyt ehkä aavistuksen kismittää, etten sittenkin valinnut heleää klubia..

 

* * *

3084669935_76c8abb842.jpg

 

Itsenäisyyspäivän kunniaksi löytyi arkistosta tällainen kuva. Siinäpä Suomen lippu in action Suomi-Ruotsi-maaottelussa  tänä vuonna :). Kuva tosin on napattu ennen kuin kisa alkoikaan, siksi katsomoissa vielä väljää. Me oltiin paikalla TODELLA ajoissa. Ei ehkä ihan ekoina, mutta melkein  :D.

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää! Hyvä Suomi!