Kiitos jälleen kaikille oikein paljon kommenteista!

Tässä siis nyt lupaamiani kuvia lisää, tosin ei välttämättä edellistä parempia. Neiti Esikoinen kyllä urheasti napsutteli kameralla edestä ja takaa, mutta kun ei ole mallintaitoja suotu ja takkikin on jotenkin vielä uudenkankea... no, seli-seli.

2635278075_be03bdb99a.jpg

Hieman vaikea vaate. Ensinnäkin, miten se puetaan päälle.. Tähtikuvio ei tietenkään mene symmetrisesti edestä. Onneksi näin sen jo muiden valmistuneista takeista, muuten asia olisi saattanut hieman ruveta haittaamaan.

2636102746_4ccbb5e748.jpg

Ensireaktio tästä takista päälle vedettynä olikin oikeastaan, että onpas tämä vähän hassu loimi. Ei se kaikkein istuvin takkimalli ainakaan.. Nyt kun takki on ollut päällä vähän aikaa, olo on kuin heinäsirkalla... Heinä-heinä-sirkka, soitti viuluaan. Siis, kun takana on tuommoinen hännys ja edestä menee kappaleet ristiin ja rastiin.

Näistä hieman sekavista tuntemuksista huolimatta  minä kyllä tykkään tästä takista ja luulenpa, että tulen paljon pitämään. Jotenkin hauska tapaus, siis. Ei liian vakava - ja sehän on hyvä asia :).

 

Neulominen oli aika työlästä, taas kerran hihat neulottiin muuten valmiiseen takkiin. Niitä neuloin vielä vähintään 5 senttiä ohjetta pidemmiksi. Pitsineule on muuten noin 3 kertaa nopeampaa neuloa kuin sileä. Ainakin se tuntui siltä. Meni oikein turbovaihde päälle, kun pääsin pitsiresoriin asti ja *hups*, hiha oli valmis! Pitää muistaa tämä, kun taas joskus tuskailen hihajuuttuoosin kanssa.

Purkulanka oli tietysti myös melkoisen kikkuralla, joten etenkin hihojen neule on vielä aika epätasaista. Ajattelin nyt pitää takkia tämmöisenään vähän aikaa, jotta se muotoutuu. Sittenpä näkee paremmin senkin, mihin napit tai soljet tai mikä kiinnistyssysteemi tuohon nyt tuleekaan, kannattaa laittaa. Jos jollain on hyviä ideoita kiinnityssysteemiin, niin hihkaiskaapa kaikin mokomin! Vielä ei itselläni mitään kuningasajatusta ole, kunhan tuommoiset vanhat soljet tuohon väliaikaisesti nappasin.

* * *

Nyt on kuulemma jälkikasvu osuutensa imuroinut, joten eipä kai tässä äidinkään muu auta kuin ottaa imurinvarsi kiltisti käteen. Saadaanpa viikkosiivous päiväjärjestyksestä.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille - meillä alkaa vihdoin koko perheen loma! JeSs!

 

Laitan langankulutustilastoja ajan tasalle tuonnempana. Siitä saattaa aiheutua haahuilua, joten pahoittelen niitä. Hassua muuten; tämä takin myötä heinäkuun langankulutustilasto meni kertaheitolla kesäkuun ohi. Mooro!

* * *

70969.jpg

Heinäsirkkatakki kuului tietysti Fufoiluun.