Mitäs sanotte, kannattaako tehdä mallitilkun sijasta koko villatakki? Etenkin, jos hihojen neulominen maistuu vallan puulta.

Miksi muuten hihojen neulominen kestää (ainakin tuntuu kestävän) kauemmin kuin koko muun villatakin?? Niin, ja miksiköhän suurin osa mun kautta aikojen UFOistani on puseroita, joista puuttuu "vain hihat"?!

Eihän mun kädet sentään ihan yhtä pitkät ole kuin tyylikkäästi harmaantunut kelo tässä kuvassa - vaikka siltä joskus tuntuukin:

1548240.jpg

Muuten on kiva tehdä takki ylhäältä alas yhtenä kappaleena, mutta hihojen neulominen aikuisen kokoon viimeiseksi on kyllä tosi puuduttavaa. Etenkin, kun niitä ei voi oikein edes neuloa yhtäaikaa pyöröllä, koska yksi lähes valmis villatakki kainalossa, hihat yhdelle ja samalle pyöröpuikolle ahdettuina on tosiaankin aika työläs kapistus neulottavaksi.

Laitan tämän nyt muistiin itselleni, koska haluan ehdottomasti vielä toisen neuletakin näillä testatuilla spekseillä. Tämähän onkin nyt ihan kokeiluversio, ikään kuin suuri mallitilkku. Kunhan saan tämän takin valmiiksi, olen tehnyt mallitilkun kaikista kappaleista niin pituus- kuin leveyssuuntaankin.... Tässä samalla siis koekäyttöön tulevat lankanäytteet, sävyehdotus jne. Kun joku (tyhmä) ei tykkää tehdä mallitilkkuja, niin neuloo sitten kokonaisen kokeiluneuletakin.

Seuraavaan villuriin otetaan siis mitat tästä mallikappaleesta, mutta strategiaa on vaihdettava sen verran, että  huomio-huomio: seuraava takki aloitetaan hihoista! Ei tosin kauheasti naurata ajatus siitä, että kun vihdoin saan valmiiksi toisenkin (varmana ainakin puolitoistametrisen) hihan, olisi tehtävä saman tien vielä kaksi lisää..  Mutta kyllä pitkät hihat on sittenkin huomattavasti kätevämpi tehdä ensin. Mahtuvat yhdelle pyöröpuikolle paremmin ja sopivat vielä reissuunkin mukaan otettaviksi (toisin kuin tämä suuri hökötys, joka nyt puikoilla majailee).

Tässäpä tylsien hihojen sijasta kuvia meidän kevätretkimaisemista. Voi olla, että joku tunnistaakin paikan :).

1548257.jpg

Haa, täähän on jo aika helppo:

1548250.jpg

Meillä oli aivan ihana äitienpäiväretki, nyt jaksaakin taas yhden viikon ravata kalenterin mukaan.

 Jos on oikein hyvä viikko edessä, niin valmistuu ehkä jokunen hihakin tässä... vai kantsiskohan tehdä joku vähän nopeampi pikkutyö välissä?

 

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille, neulomisiin!!