Ryhdyin tekemään suunnitelmia. Suunnitelmat onkin nyt tehty öbaut sadaksi vuodeksi eteenpäin, eli suomeksi sanottuna mopo karkasi lankakorista. Just.
 
Tikuttelin nimittäin kaikessa rauhassa toista Kerttupariani, kun jo ryhdyin miettimään, mitä seuraavaksi neuloisin. Ehken sentään täyttä tusinaputkea kerttuja, joten jotain muuta kivaa voisi ottaa puikoille.
 
 
Vielä vuosi sitten ajattelin, että varmaan tämä meikäläisen neulomistouhu pysyy aika hyvin hallinnassa niin kauan, kun pysyn kiltisti pelkästään suomenkielisissä ohjeissa. Olisihan muutenkin liian vaivalloista ryhtyä neulomaan ulkomaiksi, ja kai ne parhaat mallit joku (muu) joskus suomentaa. 
Ällistyksekseni huomasin yhtäkkiä, että lipesin tästä itse laatimastani rajoituksesta ihan huomaamatta. Tulipa tehtyä jokunen neule jo viime vuonna enkuksi, Cavern ja Buttony ja Fetching ainakin. Nyt on siis latu auki ihan mihin vaan eikähän tästä nettimaailmasta tottavie ohjeet, ideat eikä mallit lopu. Ikinä.
 
Kun siis alkaa selailla kaikenlaisia kivoja malleja, merkittyjä suosikkeja, suosikkineulojien blogeja ja laittaa ihan mitä mieleen juolahtaa guugeliin hakusanaksi, niin pää muuttuu muurahaispesäksi eikä siitä ota kukaan enää tolkkua.
 
 
Seuraavaksi tehtävien listalla (itselle siis muistiin tämä aivohirmumyrskyn tuotos) on mm.:
- tunika esikoiselle
- tunika/mekko kuopukselle
- huppari juniori-juniorille
- sukkia, ties mitä eri malleja
- polvarit itselleni
- pitkä liivi myöskin itselleni
- kaikenlaisia huovutusjuttuja
- onteloneuleesta pari pitkään muhinutta ideaa
- vauvansukkia jemmaan ja keräyksiin
- villatakki minulle
- villatakki miehelle
- lieskalapasia (toivottu)
- Tovelapasia
- puolensataa muuta suosikkia loputtomassa ideapankissa
- ynnä muuta ynnä muutaynnämuut..... ja puolet ainakin unohtui jo!
 
Mutta mikä ensiksi? Kaikkiko?
 
 
Postilaatikosta löytyi tänään sekä Novita että Suuri Käsityölehti. Niitä en meinannut ensin uskaltaa edes avata. Mutta johtuiko sitten valmiiksi täyteenpumpatusta ideamäärästä, vaiko mistä, mutta Novita ei sytyttänyt yhtään mitään idealamppuja, SK sentään muutamia. Novita on toki pitkään ollutkin mulle lehti, josta ensi selaamalla en löydä mitään, mutta muutaman vuoden viiveellä teen sitten aina kuitenkin jotain.
Novitan tilauksen lopettaminen on ollut mielessä jonkin aikaa, mutta kieltämättä mua kummasti  houkuttelee lankojenosto-jäsenetu - ainakin vielä toistaiseksi.
 
 
 
Kristel lupaili jälleen lankahamstereita. Langan hamstraaminen meikäläiseltä sujuu ihan omin nokkinenikin, mutta että varastosta vain neuloisi eikä yhtään lisää lankaa ostaisi. Liioitteluun taipuvaisena meikäläisen viimevuotinen hamstraus meni juuri niin kuin ei pitänyt! Toki neuloin lankaa helmikuussa  semmoiset 4 kiloa ja risat, mutta saman verran ja aika paljon enemmänkin ostin sitä heti maaliskuussa.
Lisäksi podin puolen kevättä jonkinlaista neulelamaa vastareaktiona helmikuiselle manialle. Niin, että mietityttää todella, mahtaakohan tuo lankahamsteri-idea sittenkään sopia meikäläiselle - ainakaan lankavaraston laihduttajaksi? Mieli tekisi silti mukaan hauskaan tempaukseen :).
 
 
Muistin ja ehdin juuri ja juuri napata kuvan tästä lumiselle pihalle vikeltäneestä Teddy-piposta, jonka yhtenä iltana virkkasin. Vanhempi juniori sai tällaisen jo syksyllä, ja siitä alkaen on nuorempi juniori silloin tällöin huokaillut vihjailevasti, että uusi pörröinen pipo olisi vallan mukava asia :). Saamansa piti.
 
1195395.jpg
 
 
Malli Novitan 2004/Talvi, koukkuna Seiska, langankulu 92 g. Koko 8 v.
 
 
 
Ideaähkyn lisäksi voi joskus iskeä rupatteluripuli :).  Nyt taidan ottaa sen Kertun kauniiseen käteen ja miettiä vielä ihan rauhassa jatkotoimenpiteitä. Ihan varmana se seuraava työ vielä löytyy.
Kiitos seurasta ja heips taas!!